"ארטיקים" של עוגת גבינה - מיוחד ומפתיע! | השף הלבן

"ארטיקים" של עוגת גבינה

הצעת הגשה מדליקה לעוגת גבינה שמגיעה על מקל!

מאת: ענבל לביא
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל10:

  • 50 גרם שוקולד לבן, קצוץ
  • לעוגת הגבינה וקרם העוגיות:
  • 1 גביע (250 גרם) גבינת מסקרפונה קולקשן, בטמפרטורת החדר - חדש
  • 1 גביע (225 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי 16%
  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה תנובה 15%
  • 1/2 כוס פחות 1 כף (90 גרם) סוכר
  • קורט מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות קמח
  • 3 ביצים בגודל L, טרופות
  • 7 עוגיות סנדוויץ' שוקולד, קצוצות גס
  • לציפוי ולעיטור:
  • 400 גרם שוקולד מריר 60%, קצוץ
  • 3 כפות שמן קנולה

הוראות הכנה:

  • 01.

    עוגת הגבינה וקרם העוגיות: מחממים את התנור ל-160 מעלות ללא טורבו. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים את הדפנות.

  • 02.

    מערבבים בקערה גדולה את כל מרכיבי העוגה לבלילה אחידה ויוצקים לתבנית. אופים 40-35 דקות, עד ששולי העוגה יציבים, אבל מרכזה עדיין מעט רוטט. מצננים לטמפרטורת החדר, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות.

    טיימר מופעל
    00:35:00
  • 03.

    מחלצים את העוגה מהתבנית, חותכים אותה בסכין חדה לרבעים, וחותכים כל רבע ל-3-2 פרוסות. נועצים בחלקה האחורי של כל פרוסה מקל של ארטיק ומקפיאים לחצי שעה-שעה.

  • 04.

    הציפוי: ממיסים את השוקולד המריר במיקרוגל או בבן-מארי (סיר המונח על גבי סיר נוסף שבו מעט מים חמים). מוסיפים את השמן ומערבבים.

  • 05.

    מרימים פרוסה בעזרת מקל הארטיק, טובלים אותה בשוקולד המומס כך שהיא תצופה מכל הצדדים, מנערים מעט להסרת עודפי שוקולד ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם שאר הפרוסות.

  • 06.

    ממיסים את השוקולד הלבן במיקרוגל או בבן-מארי, ומזלפים ממנו על הפרוסות פסים בעזרת כפית או קונוס זילוף מנייר אפייה. מניחים במקרר לזמן קצר, עד שהשוקולד מתקשה. מעבירים לקופסה אטומה ושומרים במקרר.

הכנת? כאן מדרגים
(1)