"ארטיקים" של עוגת גבינה
הצעת הגשה מדליקה לעוגת גבינה שמגיעה על מקל!
המרכיבים ל10:
- 50 גרם שוקולד לבן, קצוץ
- לעוגת הגבינה וקרם העוגיות:
- 1 גביע (250 גרם) גבינת מסקרפונה קולקשן, בטמפרטורת החדר - חדש
- 1 גביע (225 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי 16%
- 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה תנובה 15%
- 1/2 כוס פחות 1 כף (90 גרם) סוכר
- קורט מלח
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כפות קמח
- 3 ביצים בגודל L, טרופות
- 7 עוגיות סנדוויץ' שוקולד, קצוצות גס
- לציפוי ולעיטור:
- 400 גרם שוקולד מריר 60%, קצוץ
- 3 כפות שמן קנולה
הוראות הכנה:
-
01.
עוגת הגבינה וקרם העוגיות: מחממים את התנור ל-160 מעלות ללא טורבו. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים את הדפנות.
-
02.
מערבבים בקערה גדולה את כל מרכיבי העוגה לבלילה אחידה ויוצקים לתבנית. אופים 40-35 דקות, עד ששולי העוגה יציבים, אבל מרכזה עדיין מעט רוטט. מצננים לטמפרטורת החדר, מכסים בניילון נצמד ומעבירים למקרר ל-3 שעות לפחות.
טיימר מופעל
-
03.
מחלצים את העוגה מהתבנית, חותכים אותה בסכין חדה לרבעים, וחותכים כל רבע ל-3-2 פרוסות. נועצים בחלקה האחורי של כל פרוסה מקל של ארטיק ומקפיאים לחצי שעה-שעה.
-
04.
הציפוי: ממיסים את השוקולד המריר במיקרוגל או בבן-מארי (סיר המונח על גבי סיר נוסף שבו מעט מים חמים). מוסיפים את השמן ומערבבים.
-
05.
מרימים פרוסה בעזרת מקל הארטיק, טובלים אותה בשוקולד המומס כך שהיא תצופה מכל הצדדים, מנערים מעט להסרת עודפי שוקולד ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם שאר הפרוסות.
-
06.
ממיסים את השוקולד הלבן במיקרוגל או בבן-מארי, ומזלפים ממנו על הפרוסות פסים בעזרת כפית או קונוס זילוף מנייר אפייה. מניחים במקרר לזמן קצר, עד שהשוקולד מתקשה. מעבירים לקופסה אטומה ושומרים במקרר.