עוגת דבש עם יוגורט עיזים ואגוזי פקאן | השף הלבן

עוגת דבש עם יוגורט עיזים ואגוזי פקאן

העוגה המושלמת ליד התה בתקופת החגים – עוגת דבש עסיסית, רכה ומתובלת בקינמון וג'ינג'ר.

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת דבש עם יוגורט עיזים ואגוזי פקאן

המרכיבים ל 10 פרוסות:

  • 100 מ"ל מים רותחים
  • 1 שקיק תה
  • 150 מ"ל יוגורט עיזים תנובה
  • 50 מ"ל (רבע כוס) חלב
  • 100 מ"ל (חצי כוס) שמן צמחי
  • 120 גרם (חצי כוס + 2 כפות) סוכר
  • 250 גרם דבש
  • 2 ביצים
  • 350 גרם (2 וחצי כוסות) קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 1 כפית קינמון
  • 1/4 כפית ג'ינג'ר טחון
  • גרידת לימון מלימון שלם
  • 100 גרם אגוזי פקאן קצוצים
  • אגוזי פקאן שלמים לקישוט
גודל תבנית: 2 תבניות אינגליש קייק

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-165 מעלות.

  • 02.

    חולטים את שקיק התה במים הרותחים ונותנים לתערובת "לשבת" כך במשך מספר דקות.

  • 03.

    בקערה טורפים יחד יוגורט, חלב, שמן, סוכר, דבש וביצים לתערובת אחידה.

  • 04.

    מוסיפים את תערובת המים עם התה ומערבבים היטב.

  • 05.

    מוסיפים פנימה קמח, אבקת אפייה, מלח, קינמון, ג'ינג'ר וגרידת לימון וטורפים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.

  • 06.

    מעבירים את הבלילה לתבניות אפייה ומפזרים מעט אגוזי פקאן שלמים.

  • 07.

    אופים במשך 35-40 דקות, או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.