עוגת שזיפים הפוכה
עוגה מושקעת וטעימה מאוד למי שבא לו לפנק. מתאימה לט"ו בשבט
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל6 מנות:
- 45 גרם חמאת תנובה
- 1/2 כוס סוכר חום
- חצי כפית קינמון
- 40 שזיפים מיובשים מגולענים
- 1 מיכל שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן
- 3 כפות קוניאק
- 1 כף סוכר דק
לבצק:
- 2/3 כוס (85 גר') שקדים טחונים מנופים במסננת
- 1 כוס (140 גר') קמח מנופה
- 1 כפית אבקת אפייה
- קורט מלח
- 120 ג' חמאת תנובה בטמפ' החדר
- 3/4 כוס (100 ג') סוכר
- חצי כפית תמצית וניל
- 2 כפיות ליקר שקדים (אמרטו)
- 3 ביצים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור ל-180 מעלות.
-
02.
מערבבים את השמנת עם הקוניאק והסוכר הדק ומשרים את השזיפים בתערובת כשעה.
-
03.
במחבת, שאפשר להכניס לתנור, ממיסים את החמאה על אש קטנה, מוסיפים את הסוכר החום ומבשלים עוד שלוש דקות.
-
04.
מורידים מהאש, מפזרים קינמון ומוסיפים את השזיפים לאחר סינונם מתערובת השמנת.
-
05.
בקערת מיקסר מקציפים את החמאה והסוכר כ-5 דקות.מוסיפים את הביצים אחת אחת, את ליקר האמרטו, תמצית הווניל ואת החומרים היבשים (שקדים טחונים, קמח, אבקת אפייה, מלח).
טיימר מופעל
-
06.
ליצוק את הבלילה מעל השזיפים שבמחבת ולאפות בתנור, שחומם מראש, למשך כ- 35-40 דקות.
טיימר מופעל
-
07.
לצנן את העוגה למשך עשר דקות ולהפוך אותה על צלחת ההגשה.
הכנת? כאן מדרגים