מתכון עוגת שזיפים הפוכה | השף הלבן

עוגת שזיפים הפוכה

עוגה מושקעת וטעימה מאוד למי שבא לו לפנק. מתאימה לט"ו בשבט

מאת: לימור תירוש
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת שזיפים הפוכה

המרכיבים ל6 מנות:

  • 45 גרם חמאת תנובה
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • חצי כפית קינמון
  • 40 שזיפים מיובשים מגולענים
  • 1 מיכל שמנת לבישול 15% מסדרת השף הלבן
  • 3 כפות קוניאק
  • 1 כף סוכר דק
לבצק:
  • 2/3 כוס (85 גר') שקדים טחונים מנופים במסננת
  • 1 כוס (140 גר') קמח מנופה
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 120 ג' חמאת תנובה בטמפ' החדר
  • 3/4 כוס (100 ג') סוכר
  • חצי כפית תמצית וניל
  • 2 כפיות ליקר שקדים (אמרטו)
  • 3 ביצים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור ל-180 מעלות.

  • 02.

    מערבבים את השמנת עם הקוניאק והסוכר הדק ומשרים את השזיפים בתערובת כשעה.

  • 03.

    במחבת, שאפשר להכניס לתנור, ממיסים את החמאה על אש קטנה, מוסיפים את הסוכר החום ומבשלים עוד שלוש דקות.

  • 04.

    מורידים מהאש, מפזרים קינמון ומוסיפים את השזיפים לאחר סינונם מתערובת השמנת.

  • 05.

    בקערת מיקסר מקציפים את החמאה והסוכר כ-5 דקות.מוסיפים את הביצים אחת אחת, את ליקר האמרטו, תמצית הווניל ואת החומרים היבשים (שקדים טחונים, קמח, אבקת אפייה, מלח).

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 06.

    ליצוק את הבלילה מעל השזיפים שבמחבת ולאפות בתנור, שחומם מראש, למשך כ- 35-40 דקות.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 07.

    לצנן את העוגה למשך עשר דקות ולהפוך אותה על צלחת ההגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(186)