עוגה בחושה בסגנון אמריקאי עם קינמון, שמנת ומסקרפונה
מתכון מעולה של רון יוחננוב לעוגת שיש בחושה על בסיס שמנת. הפעם, הלכנו על שילוב של קינמון וציפוי שמנת ומסקרפונה שישדרג כל אירוח
המרכיבים ל2 יחידות:
- 3 ביצים
- 1 כוס (200 גרם) סוכר
- כפית תמצית וניל
- 1 גביע (200 גרם) שמנת בטעם של פעם "תנובה"
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
- 2 כוסות (280 גרם) קמח לבן
- שקית אבקת אפייה
- קורט מלח
- 3 כפות קינמון
- 1 גביע (250 גרם) מסקרפונה "השף הלבן"
- 50 מ"ל שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
- 50 גרם אבקת סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה, מערבבים עם מטרפה את הביצים עם הסוכר עד שמתחלף הצבע.
-
02.
מוסיפים לאחר מכן את תמצית וניל, גביע השמנת והשמנת להקצפה ומערבבים.
-
03.
מוסיפים את הקמח, מלח ואבקת אפייה ומערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה (לא לערבב יותר מידי).
-
04.
מעבירים את הבלילה ל-2 תבניות אינגליש קייק. יוצקים 2/3 מתערובת הבלילה לתבנית.
-
05.
ב-1/3 התערובת שנותרת מוסיפים קינמון ומערבבים היטב בעזרת כף בתנועות מעגליות מייצרים טקסטורה של שיש. לערבב את הצבעים טוב אבל לא יותר מדי
-
06.
מכניסים לתנור לאפייה בחום 180 מעלות לחצי שעה
-
07.
להכנת הציפוי: בקערה קטנה מערבבים אבקת סוכר, גבינת מסקרפונה ושמנת להקצפה עד לאיחוד כל החומרים. מצננים את העוגה היטב ומצפים מעל העוגה בנדיבות עם הציפוי.
-
08.
בתאבון!