גירסה עדכנית וטרנדית לעוגת דבש – מתכון לעוגה חגיגית | השף הלבן

גירסה עדכנית וטרנדית לעוגת דבש

עוגת המספרים בגרסת ראש השנה – בצק פריך עם דבש וקינמון, מילוי על בסיס שמנת ועיטורים של תאנים, רימונים ודבש. טעימה כמו שהיא יפה. חגיגית במיוחד.

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
גירסה עדכנית וטרנדית לעוגת דבש
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל12-15:

לקרם:
  • 1 גביע גבינת שמנת נפוליאון 16% "תנובה", בטמפרטורת החדר
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
  • 3 כפות אבקת סוכר
לקישוט:
  • 4 תאנים טריות
  • 1/4 כוס גרעיני רימון
  • פרחי מאכל
  • דבש
לבצק:
  • 125 גרם חמאת "תנובה" רכה
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1 ביצה
  • 1/3 כוס דבש
  • 3 כוסות קמח
  • 1/3 כפית סודה לשתיה
  • 1/3 כפית אבקת אפיה
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר יבש טחון (לא הכרחי)
  • 1 כפית קינמון
  • 1/2 כפית מלח
גודל תבנית: 2 עוגות רימון בקוטר 25 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים במעבד מזון חמאה סוכר ביצה ודבש ומעבדים לעיסה אחידה אוורירית. מוסיפים את יתר המרכיבים ומעבדים לבצק גושי.

  • 02.

    אוספים את הבצק ל-2 כדורים משטחים מעט, עוטפים נילון ומצננים במקרר 30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 03.

    פורסים נייר אפיה, מעבירים אליו כדור בצק ומרדדים לעלה בעובי 3-4 מ"מ.

  • 04.

    מניחים על הבצק את השבלונה.

  • 05.

    מצ"ב הוראות הכנת שבלונה בצורת רימון:

  • 06.

    מוצאים ברשת איור מתאים למשל פה. מעלים את האיור לדף וורד ומתאימים לגודל העמוד ( 4A ) או אם רוצים עוגה גדולה - על פני 2 עמודים. מדפיסים, גוזרים סביב וגוזרים גם עיגול פנימי כך שיווצר רימון טבעת.

  • 07.

    בעזרת סכין חדה חותכים סביב השבלונה.

  • 08.

    מסירים את השבלונה ומעבירים את הבצק עם נייר האפיה לתבנית הפוכה.

  • 09.

    מסירים את עודפי הבצק (ניתן לרדד ולקרוץ ממנו עוגיות). מצננים במקרר 20 דקות. חוזרים על הפעולות עם כדור הבצק השני.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 10.

    מחממים תנור ל 170 מעלות ואופים כ 10 דקות עד שהבצק יבש ומזהיב בשוליים. חוזרים על הפעולה כך שיש 2 רימוני בצק אפויים. מצננים לגמרי את הבצק האפוי.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 11.

    מכינים את הקרם: שמים בקערת הקצפה את גבינת השמנת, השמנת המתוקה ואבקת הסוכר ומקציפים לקרם אוורירי ויציב. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר עגול.

  • 12.

    מזלפים טיפות גדולות של קרם על פני הבצק

  • 13.

    מכסים בשכבה השניה של בצק ומזלפים שכבת קרם נוספת. 

  • 14.

    מניחים על הקרם פירות, עוגיות ופרחי מאכל.

  • 15.

    מזלפים דבש.

  • 16.

    מגישים או מאחסנים במקרר מכוסה עד להגשה. 

הכנת? כאן מדרגים
(5)