גירסה עדכנית וטרנדית לעוגת דבש
עוגת המספרים בגרסת ראש השנה – בצק פריך עם דבש וקינמון, מילוי על בסיס שמנת ועיטורים של תאנים, רימונים ודבש. טעימה כמו שהיא יפה. חגיגית במיוחד.
המרכיבים ל12-15:
- 1 גביע גבינת שמנת נפוליאון 16% "תנובה", בטמפרטורת החדר
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
- 3 כפות אבקת סוכר
- 4 תאנים טריות
- 1/4 כוס גרעיני רימון
- פרחי מאכל
- דבש
- 125 גרם חמאת "תנובה" רכה
- 1/2 כוס סוכר חום
- 1 ביצה
- 1/3 כוס דבש
- 3 כוסות קמח
- 1/3 כפית סודה לשתיה
- 1/3 כפית אבקת אפיה
- 1/2 כפית ג'ינג'ר יבש טחון (לא הכרחי)
- 1 כפית קינמון
- 1/2 כפית מלח
הוראות הכנה:
-
01.
שמים במעבד מזון חמאה סוכר ביצה ודבש ומעבדים לעיסה אחידה אוורירית. מוסיפים את יתר המרכיבים ומעבדים לבצק גושי.
-
02.
אוספים את הבצק ל-2 כדורים משטחים מעט, עוטפים נילון ומצננים במקרר 30 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
פורסים נייר אפיה, מעבירים אליו כדור בצק ומרדדים לעלה בעובי 3-4 מ"מ.
-
04.
מניחים על הבצק את השבלונה.
-
05.
מצ"ב הוראות הכנת שבלונה בצורת רימון:
-
06.
מוצאים ברשת איור מתאים למשל פה. מעלים את האיור לדף וורד ומתאימים לגודל העמוד ( 4A ) או אם רוצים עוגה גדולה - על פני 2 עמודים. מדפיסים, גוזרים סביב וגוזרים גם עיגול פנימי כך שיווצר רימון טבעת.
-
07.
בעזרת סכין חדה חותכים סביב השבלונה.
-
08.
מסירים את השבלונה ומעבירים את הבצק עם נייר האפיה לתבנית הפוכה.
-
09.
מסירים את עודפי הבצק (ניתן לרדד ולקרוץ ממנו עוגיות). מצננים במקרר 20 דקות. חוזרים על הפעולות עם כדור הבצק השני.
טיימר מופעל
-
10.
מחממים תנור ל 170 מעלות ואופים כ 10 דקות עד שהבצק יבש ומזהיב בשוליים. חוזרים על הפעולה כך שיש 2 רימוני בצק אפויים. מצננים לגמרי את הבצק האפוי.
טיימר מופעל
-
11.
מכינים את הקרם: שמים בקערת הקצפה את גבינת השמנת, השמנת המתוקה ואבקת הסוכר ומקציפים לקרם אוורירי ויציב. מעבירים לשקית זילוף עם צנטר עגול.
-
12.
מזלפים טיפות גדולות של קרם על פני הבצק
-
13.
מכסים בשכבה השניה של בצק ומזלפים שכבת קרם נוספת.
-
14.
מניחים על הקרם פירות, עוגיות ופרחי מאכל.
-
15.
מזלפים דבש.
-
16.
מגישים או מאחסנים במקרר מכוסה עד להגשה.