עוגת דבש ותפוח בשבע דקות עבודה
עוגת דבש, יוגורט עזים ותפוח, רכה, מפנקת ומרעננת, לא מתוקה מדי ולא כבדה. המתכון קל-הכנה, ללא מיקסר.
המרכיבים ל10 מנות:
- 80 גרם חמאה רכה
- 40 מ"ל (1/6 כוס) שמן קנולה
- 140 גרם סוכר דמררה (חום בהיר) או לבן
- 2 ביצים גדולות
- 200 גרם (מעט פחות מ-2/3 כוס) דבש
- 100 מ"ל יוגורט עיזים תנובה
- 240 גרם (כוס וחצי ועוד 3 כפות) קמח תופח
- 1 תפוח עץ מזן גרני סמית' (ירוק) גדול (160-200 גרם ברוטו)
- אפשרות לעיטור: אבקת סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
זכרו נא לרכך חמאה מבעוד מועד. במקום קמח תופח אפשר להשתמש בקמח לבן בתוספת של כפית וחצי אבקת אפייה.
-
02.
מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית במעט חמאה או שמן קנולה.
-
03.
בקערה בינונית מערבבים במרית חמאה, שמן וסוכר דמררה.
-
04.
מוסיפים ביצים וטורפים בעזרת מטרף ידני עד לאיחוד והשגת מעט נפח.
-
05.
מוסיפים דבש ויוגורט עזים וטורפים עד לאיחוד.
-
06.
מוסיפים קמח תופח וטורפים עד לאיחוד לא מעבר לכך. הימנעו מערבוב יתר.
-
07.
מגלענים את התפוח, קולפים, חותכים לקוביות קטנות, מוסיפים מייד לעיסה ומערבבים עד להיטמעות ולא מעבר לכך. יוצקים לתבנית המשומנת ומיישרים בעזרת מרית.
-
08.
כשהתנור חם מכניסים ואופים במשך 41-43 דקות או עד שסכין חדה הננעצת בעוגה יוצאת כשעליה פירורים – או נקייה. מוציאים, מצננים שעתיים ומגישים. לפני ההגשה אפשר לבזוק מעט אבקת סוכר.
טיימר מופעל