מתכון עוגה בחושה שוקולד וחלבה | השף הלבן

עוגה בחושה שוקולד וחלבה

עוגה בחושה קלה להכנה וטעימה מאוד

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגה בחושה שוקולד וחלבה

המרכיבים לתבנית אינגליש קייק 30X11 ס"מ:

  • 150 גרם חמאת "תנובה" רכה
  • 3/4 כוס סוכר
  • 3 ביצים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כוס קמח
  • 1.5 כפיות אבקת אפיה
  • 4 כפות אבקת קקאו
  • 1/3 כוס שמנת חמוצה "תנובה"
  • 100 גרם שוקולד צ'יפס
  • 100 גרם חלבה בטעם טבעי מפוררת לגושים גדולים
לציפוי:
  • 50 גרם שוקולד מריר
  • 50 מ"ל שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל- 175 מעלות, משמנים תבנית אינגליש קייק ומרפדים בנייר אפייה.

  • 02.

    בקערה של מיקסר או בעזרת מיקסר ידני, מניחים את החמאה והסוכר ומערבלים לתערובת חלקה ואורירית.

  • 03.

    מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השנייה, ומערבלים היטב בין כל אחת. מוסיפים את תמצית הוניל.

  • 04.

    בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, אבקת אפיה וקקאו. מוסיפים לתערובת החמאה יחד עם השמנת החמוצה ומערבלים רק עד לתערובת אחידה. מקפלים פנימה את השוקולד צ'יפס וגושי החלבה.

  • 05.

    מעבירים את התערובת לתבנית ואופים בתנור עד שהעוגה תפחה וקיסם המוחדר במרכזה יוצא יבש, כ-50-60 דקות. מניחים לעוגה להתקרר בתבנית כ-10 דקות לפני שמעבירים בעדינות לרשת צינון.

    טיימר מופעל
    00:00:00
  • 06.

    לציפוי העוגה, מביאים את השמנת המתוקה לרתיחה עדינה. יוצקים את השמנת מעל השוקולד וממתינים 5 דקות. מערבבים לתערובת חלקה וסמיכה. יוצקים את גנאש השוקולד על העוגה ומניחים להתקשות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
הכנת? כאן מדרגים
(2096)