עוגה בחושה שוקולד וחלבה
עוגה בחושה קלה להכנה וטעימה מאוד
המרכיבים לתבנית אינגליש קייק 30X11 ס"מ:
- 150 גרם חמאת "תנובה" רכה
- 3/4 כוס סוכר
- 3 ביצים
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כוס קמח
- 1.5 כפיות אבקת אפיה
- 4 כפות אבקת קקאו
- 1/3 כוס שמנת חמוצה "תנובה"
- 100 גרם שוקולד צ'יפס
- 100 גרם חלבה בטעם טבעי מפוררת לגושים גדולים
- 50 גרם שוקולד מריר
- 50 מ"ל שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל- 175 מעלות, משמנים תבנית אינגליש קייק ומרפדים בנייר אפייה.
-
02.
בקערה של מיקסר או בעזרת מיקסר ידני, מניחים את החמאה והסוכר ומערבלים לתערובת חלקה ואורירית.
-
03.
מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השנייה, ומערבלים היטב בין כל אחת. מוסיפים את תמצית הוניל.
-
04.
בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, אבקת אפיה וקקאו. מוסיפים לתערובת החמאה יחד עם השמנת החמוצה ומערבלים רק עד לתערובת אחידה. מקפלים פנימה את השוקולד צ'יפס וגושי החלבה.
-
05.
מעבירים את התערובת לתבנית ואופים בתנור עד שהעוגה תפחה וקיסם המוחדר במרכזה יוצא יבש, כ-50-60 דקות. מניחים לעוגה להתקרר בתבנית כ-10 דקות לפני שמעבירים בעדינות לרשת צינון.
טיימר מופעל
-
06.
לציפוי העוגה, מביאים את השמנת המתוקה לרתיחה עדינה. יוצקים את השמנת מעל השוקולד וממתינים 5 דקות. מערבבים לתערובת חלקה וסמיכה. יוצקים את גנאש השוקולד על העוגה ומניחים להתקשות.
טיימר מופעל