קאפקייקס תותים ולימון ללא גלוטן
עוגות צבעוניות עליזות שגם ילדים יאהבו.

המרכיבים ל 20 יחידות:
- 1 לימון גדול
- 250 גרם תותי שדה
- 100 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר
- 1 כוס + 2 כפות (225 גרם) סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 ביצים גדולות
- 2 כוסות (250 גרם) תערובת קמחים רב־תכליתית ללא גלוטן (כמו "תמי" או "כרגיל")
- 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
- ½ כוס (125 מ"ל) חלב "תנובה"
הוראות הכנה:
-
01.
מגררים את קליפת הלימון לתוך קערת ערבוב. חוצים את הלימון, בעזרת סכין קטנה וחדה מפרידים את ציפת הפלחים מהקרומים השקופים ומוציאים לקרש חיתוך. קוצצים את חצאי הפלחים ל־3-2 חתיכות. סוחטים את המיץ מחצאי הלימון המרוקנים ומודדים 2 כפות מיץ. שוטפים ומייבשים את התותים. חוצים 10 תותים קטנים לאורכם ושומרים בצד. קוצצים את השאר לקוביות בגודל בינוני.
-
02.
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון; 160 מעלות בתוכנית טורבו). מסדרים 20 גביעי קאפקייקס בתבנית שטוחה גדולה או מניחים 20 עטרות נייר בתבניות שקעים.
-
03.
מערבלים את החמאה עם קליפת הלימון, הסוכר והווניל לתערובת אוורירית. מוסיפים את הביצים - אחת בכל פעם - ומערבלים היטב אחרי כל הוספה. מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה, מוסיפים מיץ לימון וחלב ומערבלים רק עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את ציפת הלימון ואת התותים הקצוצים ומערבבים בכף או במרית.
-
04.
מחלקים את תערובת הקאפקייקס בין גביעי הקאפקייס, ומניחים חצי תות במרכז כל קאפקייק. אופים במשך 20 דקות או עד שמרכז העוגות קפיצי למגע.
טיימר מופעל