קאפקייקס תותים ולימון ללא גלוטן | השף הלבן

קאפקייקס תותים ולימון ללא גלוטן

עוגות צבעוניות עליזות שגם ילדים יאהבו.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קאפקייקס תותים ולימון ללא גלוטן
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל 20 יחידות:

  • 1 לימון גדול
  • 250 גרם תותי שדה
  • 100 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר
  • 1 כוס + 2 כפות (225 גרם) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 ביצים גדולות
  • 2 כוסות (250 גרם) תערובת קמחים רב־תכליתית ללא גלוטן (כמו "תמי" או "כרגיל")
  • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
  • ½ כוס (125 מ"ל) חלב "תנובה"
גודל תבנית: גביעי קאפקייקס חד־פעמיים לאפייה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מגררים את קליפת הלימון לתוך קערת ערבוב. חוצים את הלימון, בעזרת סכין קטנה וחדה מפרידים את ציפת הפלחים מהקרומים השקופים ומוציאים לקרש חיתוך. קוצצים את חצאי הפלחים ל־3-2 חתיכות. סוחטים את המיץ מחצאי הלימון המרוקנים ומודדים 2 כפות מיץ. שוטפים ומייבשים את התותים. חוצים 10 תותים קטנים לאורכם ושומרים בצד. קוצצים את השאר לקוביות בגודל בינוני.

  • 02.

    מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון; 160 מעלות בתוכנית טורבו). מסדרים 20 גביעי קאפקייקס בתבנית שטוחה גדולה או מניחים 20 עטרות נייר בתבניות שקעים.

  • 03.

    מערבלים את החמאה עם קליפת הלימון, הסוכר והווניל לתערובת אוורירית. מוסיפים את הביצים - אחת בכל פעם - ומערבלים היטב אחרי כל הוספה. מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה, מוסיפים מיץ לימון וחלב ומערבלים רק עד שהתערובת אחידה. מוסיפים את ציפת הלימון ואת התותים הקצוצים ומערבבים בכף או במרית.

  • 04.

    מחלקים את תערובת הקאפקייקס בין גביעי הקאפקייס, ומניחים חצי תות במרכז כל קאפקייק. אופים במשך 20 דקות או עד שמרכז העוגות קפיצי למגע.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(6)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.