מאפינס דובדבנים שיכורים ושוקולד לבן
עוגות אישיות משובצות בדובדבנים שהושרו בליקר וספוגות ברוטב שוקולד עשיר. לתקוע כפית ולזלול.
המרכיבים ל10:
- 100 גרם דובדבנים חמוצים מיובשים
- ½כוס ליקר דובדבנים (שרי ברנדי, וישניאק)
- 5-4 כפות שמנת להקצפה 38% השף הלבן
- 60 גרם שוקולד לבן קצוץ
- 100 גרם + 20 גרם חמאת תנובה בטמפרטורת החדר
- 1 כפית תמצית וניל
- ⅔ כוס (130 גרם) סוכר
- 2 כוסות קמח
- 2 כפיות אבקת אפייה
- קורט מלח
- 2 ביצים
הוראות הכנה:
-
01.
שמים את הדובדבנים החמוצים בקערית שמתאימה לבישול במיקרוגל, יוצקים עליהם את הליקר, מכסים ומחממים במיקרוגל במשך 1-½1 דקות עד שהם תופחים מעט ומתרככים. נותנים לדובדבנים להצטנן בתוך הליקר ומסננים. שומרים את הליקר. בקערית שנייה שמים 2 כפות שמנת ושוקולד קצוץ, ומחממים במיקרוגל במשך 40-20 שניות כדי להמס את השוקולד. מוסיפים 20 גרם חמאה, וטורפים לתערובת חלקה. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון, 170 מעלות בתוכנית טורבו).
טיימר מופעל
-
02.
בקערה גדולה מערבלים יחד 100 גרם חמאה, וניל וסוכר לתערובת אוורירית. מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה ומלח, ומערבלים לתערובת פירורית. מורידים ½ כוס פירורים ושומרים במקרר לציפוי.
-
03.
מודדים את כמו. הליקר המסונן, ומוסיפים שמנת כדי לקבל חצי כוס נוזלים. טורפים את הנוזלים עם הביצים, יוצקים על פירורי הבצק שבקערה, ומערבבים בכף עד שכל הפירורים נרטבים (התערובת לא צריכה להיות חלקה אלא גושית במקצת). מוסיפים שלושה־רבעים מכמות הדובדבנים המסוננים, ומערבבים בכף.
-
04.
מחלקים את הבצק בין 10 גביעי מאפינס גדולים לאפייה (קוקוטים חד־פעמיים). יוצקים על הבצק שבכל גביע מתערובת השוקולד, מסדרים את הדובדבנים הנותרים וזורים את פירורי הבצק השמורים. אופים במדף האמצעי של התנור במשך 30-25 דקות.
טיימר מופעל