מאפינס נורמנדי | השף הלבן

מאפינס נורמנדי

מנה אידיאלית לארוחה חלבית המכילה ירקות, חלבונים, פחמימות ושומן, סידן וויטמינים (בעיקר ויטמין A) ב-70 קלוריות ליחידה.

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
מאפינס נורמנדי

המרכיבים ל 12:

  • ½ שקית (400 גרם) לקט נורמנדי מוקפא סנפרוסט
  • 2 כוסות (כ-200 גרם) בצל קצוץ מוקפא סנפרוסט
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח, פלפל שחור טחון
  • 1 כף שבבי בצל מטוגן, או אבקת מרק בצל
  • 1 גביע (250 גרם) גבינה לבנה 3% שומן "תנובה"
  • 2 ביצים
  • 2 כפות פירורי לחם
  • 1 כף קמח (רצוי מחיטה מלאה)
  • 1 כפית שטוחה אבקת אפייה
  • תבנית מאפינס עם 12 שקעים, משומנת

הוראות הכנה:

  • 01.

    1)    מחממים תנור לחום בינוני (180 צ.). מחממים במיקרוגל את הלקט   במשך 5 דקות. חותכים את התפרחות הגדולות של הברוקולי והכרובית.

    טיימר מופעל

    00:05:00
  • 02.

    2)    מחממים במחבת את השמן, ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב.  מוסיפים את הלקט ומערבבים היטב. מוסיפים את התבלינים ושבבי הבצל ומערבבים 2 –3 דקות. מסירים מהאש ומצננים מעט.

    טיימר מופעל

    00:03:00
  • 03.

    3)    מוסיפים את יתרת החומרים ומערבבים. טועמים ומשפרים תיבול.

  • 04.

    4)    יוצקים את הבלילה לשקעים בתבנית מאפינס ואופים 30-25 דקות עד שהמאפינס מזהיבים. מגישים חם.

    טיימר מופעל

    00:25:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.