המתכון הצהוב: מאפינס בננות
מתכון קל וטעים במיוחד למאפינס בננות שיקצרו מחמאות
המרכיבים ל12:
- 3 בננות בינוניות בשלות ורכות
- ¾ כוס סוכר חום דמררה
- ⅓ כוס שמן חמניות/קנולה
- 2 ביצים
- 1 גביע גבינה לבנה 9% תנובה
- ½1 כוסות קמח
- 1 כפית קינמון
- ½1 כפיות אבקת אפייה
- 1 כוס קוואקר להכנה מהירה
- לציפוי:
- 175 גרם גבינת שמנת נפוליאון בטמפרטורת החדר (אפשר 5%)
- 70 גרם חמאת תנובה רכה
- 50 גרם אבקת סוכר
- 30 גרם פקאנים קצוצים וקלויים קלות
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומכינים עטרות נייר בתבנית מאפינס או משמנים היטב את התבנית.
-
02.
מועכים את הבננות בעזרת מזלג.
-
03.
בקערה גדולה טורפים היטב את הסוכר והשמן, מוסיפים את הביצים, הגבינה והבננות וטורפים שוב. מנפים פנימה את הקמח, אבקת האפייה והקינמון ומערבבים עם כף גדולה. מוסיפים את הקוואקר ומערבבים רק עד לאחידות ולא יותר. ערבוב יתר יגרום למאפינס לאבד מאווריריותם.
-
04.
בעזרת כף גלידה קפיצית ממלאים את השקעים עד ל¾ מגובהם, ומקשטים בפרוסת בננה.
-
05.
אופים 18-20 דקות עד שקיסם הננעץ במאפינס יוצא יבש. לעוגה זמן האפייה יתארך ל35-45 דקות
טיימר מופעל
-
06.
הציפוי:
-
07.
טורפים במיקסר את הגבינה עד שהיא קלילה וחלקה. מוציאים לכלי אחר.
-
08.
טורפים את החמאה עם אבקת הסוכר והדבש לתערובת אוורירית.
-
09.
מקפלים פנימה עם מרית את הגבינה. מעבירים את התערובת לשקית זילוף ומזלפים על כל קאפקייק.
-
10.
מקשטים באגוזים קצוצים.