מקרוני אנד צ'יז עם גבינת חמד ועגבניות | השף הלבן

מקרוני אנד צ'יז עם גבינת חמד ועגבניות

מנת הפסטה האולטימטיבית – מקרוני אנד צ'יז עם רוטב בשמל, גבינות ועגבניות, שמכינים בקלי קלות. הכינו את כף ההגשה!

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מקרוני אנד צ'יז עם גבינת חמד ועגבניות
  • 1 חבילה פסטה קצרה
  • 50 גרם חמאה
  • 3 כפות קמח
  • 1/2 ליטר (2 וחצי כוסות) חלב
  • 1/4 כפית אגוז מוסקט טחון
  • עלים מ-3-4 ענפי טימין
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 300 גרם גבינת עמק מגוררת
  • 150 גרם גבינת חמד פיראוס, מפוררת
  • 1-2 עגבניות קצוצות לקוביות קטנות
  • 4 כפות פירורי לחם
גודל תבנית: בנית פיירקס בינונית

הוראות הכנה:

  • 01.

    מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים ושומרים בצד עד שהרוטב מוכן.

  • 02.

    מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 03.

    במחבת בינונית ממיסים חמאה. מוסיפים קמח ומערבבים היטב בעזרת כף עץ.

  • 04.

    מוסיפים את החלב בהדרגה, וממשיכים לבשל תוך כדי בחישה עד שמתקבל קרם בשמל אחיד ומעט סמיך.

  • 05.

    מתבלים באגוז מוסקט, טימין, מלח ופלפל ומערבבים.

  • 06.

    מוסיפים לרוטב גבינת עמק וגבינת חמד ומערבבים היטב.

  • 07.

    מוסיפים פנימה את הפסטה המבושלת ואת קוביות העגבניות ומערבבים עד שאחיד.

  • 08.

    מעבירים את התערובת לתבנית משומנת היטב ומפזרים מעל פירורי לחם בשכבה דקיקה.

  • 09.

    אופים במשך כ-30-35 דקות עד שהגבינות מבעבעות והפסטה מזהיבה.

    טיימר מופעל
    00:35:00
  • 10.

    מגישים עם כף הגשה רחבה.

הכנת? כאן מדרגים
(0)