שלושה רטבים לפסטה
אם אתם אוהבים פסטה – זה המתכון בשבילכם. אפרת ליכטנשטט מראה איך מכינים 3 רטבים טעימים במיוחד בקלות ובמהירות, עם שמנת לבישול של השף הלבן
חלבי
סוג מתכון
30 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
צילום: אפרת ליכטנשטט
עיצוב: אפרת ליכטנשטט
המרכיבים ל3 מנות:
רוטב שמנת בטטה:
- בטטה וחצי בגודל בינוני, מבושלות ומקולפות
- 1 מיכל שמנת לבישול 15% של השף הלבן (אפשר להשתמש גם ב-38%)
- ¼ כפית פפריקה
- ½ כפית כורכום
- 1 כפית מלח
- שמנת 15%
- 3 שיני שום
רוטב תרד שמנת:
- 200 גרם תרד
- חופן פטרוזיליה או כוסברה (לא חובה)
- ½ בצל לבן (מומלץ לטגן אותו לפני)
- 1 מיכל שמנת לבישול 15% של השף הלבן (אפשר להשתמש גם ב-38%)
- 3 שיני שום
- 1 כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
- ¼ כפית סוכר
- מעט אגוז מוסקט מגורר
- רבע כוס מי פסטה
רוטב סלק:
- 1 סלק בינוני קלוף ומגורר גס
- 1 מיכל שמנת לבישול 15% של השף הלבן (אפשר להשתמש גם ב-38%)
- 3 שיני שום
- ½ בצל סגול (מומלץ לטגן אותו לפני)
- 1 כפית מלח
- ¼ כפית סוכר
250 גרם פסטה
פתיתי פרמזן השף הלבן
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים 250 גרם פסטה לפי הוראות היצרן.
-
02.
שומרים כוס ממי הפסטה כשמסננים.
-
03.
שמים את כל המרכיבים לרוטב שבחרתם במעבד מזון - הכי נוח בכוס של נינג'ה וטוחנים לקרם חלק. אם זה לא זז מוסיפים רבע כוס מי בישול של הפסטה.
-
04.
מוסיפים את הרוטב לסיר עם הפסטה המוכנה ומחממים על אש קטנה, אם הרוטב סמיך מדי מוסיפים מעט ממי הבישול של הפסטה.
-
05.
מגישים עם פרמזן (חשוב!) וכוסברה קצוצה למי שאוהב.
-
06.
בתיאבון!
הכנת? כאן מדרגים