שלושה רטבים לפסטה | השף הלבן

שלושה רטבים לפסטה

אם אתם אוהבים פסטה – זה המתכון בשבילכם. אפרת ליכטנשטט מראה איך מכינים 3 רטבים טעימים במיוחד בקלות ובמהירות, עם שמנת לבישול של השף הלבן

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פסטה בשלושה צבעים השף הלבן
צילום: אפרת ליכטנשטט עיצוב: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל3 מנות:

רוטב שמנת בטטה:
  • בטטה וחצי בגודל בינוני, מבושלות ומקולפות
  • 1 מיכל שמנת לבישול 15% של השף הלבן (אפשר להשתמש גם ב-38%)
  • ¼ כפית פפריקה
  • ½ כפית כורכום
  • 1 כפית מלח
  • שמנת 15%
  • 3 שיני שום
רוטב תרד שמנת:
  • 200 גרם תרד
  • חופן פטרוזיליה או כוסברה (לא חובה)
  • ½ בצל לבן (מומלץ לטגן אותו לפני)
  • 1 מיכל שמנת לבישול 15% של השף הלבן (אפשר להשתמש גם ב-38%)
  • 3 שיני שום
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור
  • ¼ כפית סוכר
  • מעט אגוז מוסקט מגורר
  • רבע כוס מי פסטה
רוטב סלק:
  • 1 סלק בינוני קלוף ומגורר גס
  • 1 מיכל שמנת לבישול 15% של השף הלבן (אפשר להשתמש גם ב-38%)
  • 3 שיני שום
  • ½ בצל סגול (מומלץ לטגן אותו לפני)
  • 1 כפית מלח
  • ¼ כפית סוכר
250 גרם פסטה
פתיתי פרמזן השף הלבן

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים 250 גרם פסטה לפי הוראות היצרן.

  • 02.

    שומרים כוס ממי הפסטה כשמסננים.

  • 03.

    שמים את כל המרכיבים לרוטב שבחרתם במעבד מזון - הכי נוח בכוס של נינג'ה וטוחנים לקרם חלק. אם זה לא זז מוסיפים רבע כוס מי בישול של הפסטה.

  • 04.

    מוסיפים את הרוטב לסיר עם הפסטה המוכנה ומחממים על אש קטנה, אם הרוטב סמיך מדי מוסיפים מעט ממי הבישול של הפסטה.

  • 05.

    מגישים עם פרמזן (חשוב!) וכוסברה קצוצה למי שאוהב.

  • 06.

    בתיאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(1)