מק אנד צ׳יז גבינות
מתכון נהדר למאפה פסטה מוקרם, או כפי שהאמריקאים קוראים לו: מק אנד צ'יז! השימוש בפתיתי השף הלבן מוסיפים טעם נהדר וגם הקרמה שפשוט לא ניתן לעמוד בפניה
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: אפרת ליכטנשטט
עיצוב: אפרת ליכטנשטט
המרכיבים ל5-6 מנות:
- 500 גרם פסטה קצרה
- 50 גרם חמאה
- ¼ כוס קמח
- 3 כוסות חלב תנובה
- 1 כפית מלח
- ⅓ כפית פלפל שחור
- 200 גרם מיקס טריו 3 גבינות השף הלבן
- ¼ כוס פירורי לחם או פירורי פנקו
גודל תבנית: תבנית מלבנית חסינת חום
הוראות הכנה:
-
01.
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
-
02.
מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית בגודל 25/30 ס״מ.
-
03.
בסיר גדול ממיסים חמאה ומוסיפים את הקמח.
-
04.
מערבבים היטב לתערובת סמיכה ומוסיפים חלב בהדרגה, כוס אחרי כוס.
-
05.
כל פעם מערבבים עד שהתערובת מתחילה להסמיך ורק אז מוסיפים את הכוס הבאה.
-
06.
מוסיפים מלח ופלפל ומערבבים.
-
07.
מוסיפים 2/3 מכמות הגבינה ומערבבים היטב עד שהגבינה נמסה.
-
08.
מכבים את האש, מוסיפים את הפסטה לסיר ומערבבים היטב.
-
09.
מעבירים את הפסטה לתבנית המשומנת.
-
10.
מפזרים על הפסטה את הגאודה שנותרה ואת פירורי הלחם ואופים כ 20-15 דקות או עד שהגבינה נמסה.
טיימר מופעל
-
11.
מגישים חם. בתאבון!
הכנת? כאן מדרגים