פסטה עם אפונה וקליפת לימון - מתכון מהיר ומרענן | השף הלבן

פסטה עם אפונה

פסטה קלה וטעימה עם אפונה טרייה, עגבניות מיובשות ושום, המוגשת עם חמאה וקליפת לימון מגוררת. מתכון פשוט שמוכן בקלות תוך דקות, ומביא לשולחן מנה עשירה בטעמים שמרעננת את ארוחת הערב.

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פסטה עם אפונה
צילום: נמרוד סונדרס

המרכיבים ל4 מנות:

מרכיבים:
  • ½ חבילת פסטת צדפות או פסטה קצרה אחרת
  • 3 שיני שום פרוסות
  • 3 כפות עגבניות מיובשות קצוצות
  • צ׳ילי טרי-קצוץ מומלץ (לא חובה)
  • ½ כוס מי בישול פסטה
  • 1 שקית אפונה סנפרוסט
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור גרוס
  • 4 כפות שמן זית
  • 50 גרם חמאה
  • 1 כף קליפת לימון מגוררת

הוראות הכנה:

  • 01.

    מבשלים את הפסטה, מסננים ושומרים חצי כוס ממי הבישול.

  • 02.

    במחבת מניחים שמן זית, חמאה ושום, מטגנים מעט ומוסיפים עגבניות מיובשות, גרידת לימון ותבלינים.

  • 03.

    מערבבים ומוסיפים חצי כוס ממי הבישול.

  • 04.

    מוסיפים את הפסטה והאפונה, מערבבים ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(4)