פסטה ברוטב עגבניות צלויות עם שמנת, ושום ועשבי תיבול | השף הלבן

פסטה ברוטב עגבניות צלויות עם שמנת, ושום ועשבי תיבול

פסטה מלאה בטעם בניחוח איטלקי ברוטב שמנת עשיר

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פסטה ברוטב עגבניות צלויות עם שמנת, ושום ועשבי תיבול
צילום: אינס ינאי עיצוב: אינס ינאי

המרכיבים ל4 מנות:

  • 1 מיכל שמנת לבישול 23% השף הלבן
  • 1 חבילת פסטה לבחירה
  • 6 עגבניות בינוניות
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 5 שיני שום כתושות
  • 3 כפות עלי אורגנו
  • 5 כפות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל שחור
  • 1 כף פפריקה
  • כוס ממי הבישול
להגשה:
  • פרמזן
  • עלי בזיליקום \ אורגנו \ פטרוזיליה

הוראות הכנה:

  • 01.

    בתבנית מרופדת נייר אפייה מניחים את העגבניות ומכניסים לתנור ל- 30 דקות בחום של 200 מעלות

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 02.

    בזמן שהעגבניות בתנור מבשלים את הפסטה לפי הוראות יצרן, מסננים מנוזלים ושומרים כוס ממי הבישול

  • 03.

    מוציאים את העגבניות מהתנור קולפים בזהירות וטוחנים היטב עם השום

  • 04.

    בסיר רחב – סוטאז, מניחים שמן זית ושום מערבבים מוסיפים את העגבניות הטחונות, הרסק, השמנת ומי הבישול של הפסטה, מערבבים היטב ומוסיפים מלח, פלפל ופפריקה.

  • 05.

    מערבבים ומביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומוסיפים את הפסטה.

  • 06.

    מערבבים היטב ומגישים עם פרמזן מגורר מעל ועשבי תיבול.

הכנת? כאן מדרגים
(3)