פסטה ברוטב עגבניות צלויות עם שמנת, ושום ועשבי תיבול
פסטה מלאה בטעם בניחוח איטלקי ברוטב שמנת עשיר
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: אינס ינאי
עיצוב: אינס ינאי
המרכיבים ל4 מנות:
- 1 מיכל שמנת לבישול 23% השף הלבן
- 1 חבילת פסטה לבחירה
- 6 עגבניות בינוניות
- 2 כפות רסק עגבניות
- 5 שיני שום כתושות
- 3 כפות עלי אורגנו
- 5 כפות שמן זית
- 1 כפית מלח
- 1 כפית פלפל שחור
- 1 כף פפריקה
- כוס ממי הבישול
להגשה:
- פרמזן
- עלי בזיליקום \ אורגנו \ פטרוזיליה
הוראות הכנה:
-
01.
בתבנית מרופדת נייר אפייה מניחים את העגבניות ומכניסים לתנור ל- 30 דקות בחום של 200 מעלות
טיימר מופעל
-
02.
בזמן שהעגבניות בתנור מבשלים את הפסטה לפי הוראות יצרן, מסננים מנוזלים ושומרים כוס ממי הבישול
-
03.
מוציאים את העגבניות מהתנור קולפים בזהירות וטוחנים היטב עם השום
-
04.
בסיר רחב – סוטאז, מניחים שמן זית ושום מערבבים מוסיפים את העגבניות הטחונות, הרסק, השמנת ומי הבישול של הפסטה, מערבבים היטב ומוסיפים מלח, פלפל ופפריקה.
-
05.
מערבבים ומביאים לרתיחה, מנמיכים להבה ומוסיפים את הפסטה.
-
06.
מערבבים היטב ומגישים עם פרמזן מגורר מעל ועשבי תיבול.
הכנת? כאן מדרגים