פסטה עם רוטב בטטה וקוטג'
תומר אומנסקי עם מתכון לפסטה ברוטב בטטה וקוטג' תנובה
חלבי
סוג מתכון
30 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל6-8 יחידות:
מרכיבים:
- 500 גרם פסטה לבחירתכם מבושלת לפי הוראות היצרן
- בטטה גדולה / 2 בינוניות קלופה וחתוכה לקוביות גדולות
- 4 ענפי טימין
- 2 שיני שום
- 2 חבילות קוטג׳ תנובה או 500 מ״ל שמנת לבישול השף הלבן
- כוס חלב
- מלח, פלפל שחור
- להגשה: פרמז׳ן + בטטה (הסבר בסוף)
גודל תבנית: סיר בישול, מחבת או סוטאז' גדול, מעבד מזון
הוראות הכנה:
-
01.
בסיר עם מים רותחים, נוסיף טימין וכף מלח ונבשל קוביות בטטה עד לריכוך (כחצי שעה).
-
02.
נסנן היטב ונוציא את ענפי הטימין.
-
03.
במעבד מזון נטחן את הבטטה, הקוטג׳, שום, חלב, מלח ופלפל למרקם חלק.
-
04.
במחבת גדולה נחמם את הרוטב, נוסיף את הפסטה ונערבב היטב, נבשל עם הרוטב כחמש דקות.
-
05.
במידת הצורך נוסיף מעט ממי הבישול של הפסטה.
-
06.
לקישוט נפזר פרמז׳ן וקוביות בטטה אפויות בתנור (נחתוך בטטה לקוביות קטנות קטנות, נתבל בשמן זית (2-3 כפות) ומלח ונאפה כחצי שעה ב180 מעלות טורבו עד לריכוך).
הכנת? כאן מדרגים