לזניה לילדים
אחת המנות הפופולריות והטעימות במטבח האיטלקי, בגרסה מתאימה וחביבה על ילדים, לארוחת ערב משפחתית או ארוחת צהריים חלבית

המרכיבים ל 6 מנות:
- 400 גרם עגבניות מרוסקות משומרות
 - כפית אורגנו מיובש
 - 250 מ"ל שמנת לבישול 15% "השף הלבן"
 - 5 כפות קמח תופח
 - 2 ביצים
 - 2 גביעי קוטג’ "תנובה"
 - 1 כפית מלח
 - 1/4 כפית פלפל
 - 18 עלי לזניה
 - 100 גרם גבינת עמק "תנובה" מגוררת או פתיתי עמק
 
הוראות הכנה:
- 
								01.
								
מערבבים בקערה עגבניות מרוסקות, אורגנו ורבע כוס שמנת לתערובת אחידה.
 - 
								02.
								
בקערה שנייה מערבבים את הקמח עם חצי כוס שמנת לבלילה אחידה.
 - 
								03.
								
מוסיפים לתערובת הקמח קוטג' וביצים, מתבלים במלח ובפלפל. מערבבים לתערובת אחידה.
 - 
								04.
								
מחממים תנור ל-180 מעלות.
 - 
								05.
								
על תחתית תבנית אפייה בעלת דפנות גבוהות מורחים 5 כפות מרוטב העגבניות. מסדרים על תחתית התבנית 6 מעלי הלזניה - העלים צריכים לכסות את כל התחתית. שופכים לתבנית את תערובת הקוטג' ומורחים בשכבה אחידה.
 - 
								06.
								
מניחים על הגבינה 6 עלי לזניה נוספים. שופכים את שארית רוטב העגבניות ומורחים בצורה אחידה.
 - 
								07.
								
מכסים ב-6 עלי לזניה נוספים. מרטיבים את העלים בשארית השמנת המתוקה. מפזרים את הגבינה המגוררת.
 - 
								08.
								
מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך חצי שעה – עד שהגבינה נמסה. מוציאים מהתנור ומגישים.
 
									

