לזניית קולורבי וגבינות ללא גלוטן | השף הלבן

לזניית קולורבי וגבינות ללא גלוטן

לזניה ללא דפי לזניה? בדיוק! במתכון הזה, פרוסות של קולורבי מחליפות את דפי הלזניה, וביניהם תערובת של גבינות ורוטב שמנת-עגבניות. מנה עיקרית ללא גלוטן לשבועות

מאת: אינס ינאי
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לזניית קולורבי וגבינות ללא גלוטן
צילום: דניאל שכטר עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל4 מנות:

  • 4 קולורבי גדולים
  • שמן זית לשימון התבנית
  • 2 שקיות (200 גרם) פתיתי פרמזן "השף הלבן"
למלית הגבינות:
  • 3/4 שקית (150 גרם) פתיתי טל העמק
  • 3/4 חבילה (150 גרם) גבינת קשקבל "COLLECTION" מגוררת
לרוטב העגבניות:
  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת של פעם 27% תנובה
  • 1 כוס (300 גרם) עגבניות מרוסקות
  • 1 כף רסק עגבניות
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1/4 כוס עלי בזיליקום קצוצים
  • 1 כפית מלח
גודל תבנית: תבנית מלבנית בגודל 25*20 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים את הקולורבי בסיר גדול מלא במים רותחים ומבשלים (עם הקליפה) כ- 25 דקות עד ריכוך. מצננים, קולפים, ופורסים דק בעזרת מנדולינה.

    טיימר מופעל
    00:25:00
  • 02.

    מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים תבנית.

  • 03.

    שמים את מרכיבי מלית הגבינות בקערה ומערבבים. שמים את מרכיבי רוטב העגבניות בקערה אחרת ומערבבים לבלילה אחידה.

  • 04.

    להרכבה מניחים בתבנית שכבה כפולה של פרוסות קולורבי, מפזרים 1/3 מתערובת הגבינות ומעליה 1/3 מרוטב העגבניות. חוזרים על סדר הנחת השכבות (קולורבי, גבינות, רוטב עגבניות) עוד פעמיים (סה"כ 3 פעמים) ומסיימים בפיזור פתיתי פרמזן.

  • 05.

    אופים 40 דקות עד שהלזניה שחומה ומגישים חם.

    טיימר מופעל
    00:40:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)