לזניה פטנט בתבנית אינגליש קייק
מתכון פשוט וטעים ללזניה עם פטה, גבינה לבנה וקוטג' תנובה
המרכיבים ל10-12 מנות :
- 1 קופסה (250 גרם) קוטג' 5% תנובה
- 1 קופסה (250 גרם) גבינה לבנה 5% תנובה
- 1 קופסה (250 גרם) גבינת פטה או בולגרית פיראוס
- 1 כוס (100-150 גרם) גבינה צהובה מגורדת – עמק + אקסטרה לחלק העליון
- 3 כפות קמח
- 3 ביצים
- 1 ו-1/2 צנצנות (600 גרם) רוטב עגבניות מוכן
- ½ חבילה עלי לזניה – ללא בישול מקדים
הוראות הכנה:
-
01.
בקערה גדולה מערבבים את כל הגבינות ומועכים היטב את הבולגרית/פטה.
-
02.
מוסיפים ביצים וקמח ומערבבים היטב.
-
03.
בתבנית אינגליש קייק או כל תבנית מרובעת או מלבנית מניחים 2 כפות רוטב עגבניות ומורחים בעדינות. מניחים שכבה אחידה של עלי לזניה ומעליה שכבה נדיבה, אבל לא מדי, של גבינות. מעל מורחים רוטב עגבניות וחוזרים שוב ושוב על הסדר הזה (גבינות, עגבניות ועלי לזניה) עד שהגבינות נגמרות.
-
04.
מסיימים למעלה עם רוטב עגבניות ומפזרים מעל גבינה צהובה מגורדת. שימו לב שהלזניה תופחת במהלך האפייה אז תמלאו את התבנית עד ¾ גובה.
-
05.
מכסים את התבנית בנייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום כך שהתבנית תהיה סגורה לגמרי ואופים ב-190 מעלות במשך 50 דקות. מסירים את הכיסוי ואופים עוד 10-15 דקות עד הזהבה יפה.
טיימר מופעל
-
06.
מצננים ורק אז חותכים.