לזניה מפורקת – מתכון ייחודי, מושלם לשבועות | השף הלבן

לזניה מפורקת

דרך חדשה ומקורית להכין לזניה! מתכון של רחלי קרוט ללזניה מפורקת, שמשלבת את כל הטעמים האהובים בהגשה מיוחדת יותר. מתכון חובה לחג השבועות לחובבי הפסטות

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
לזניה מפורקת
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל6:

  • 4 כפות שמן זית
  • כ-40 יחידות (500 גרם) עגבניות שרי, חצויות
  • 8 שיני שום, קלופות
  • 5 עלי בזיליקום טריים
  • 3/4 כפית מלח
  • 3 כפות חמאת תנובה
  • 150 גרם תרד קפוא של סנפרוסט, מופשר ומסונן
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • 1 חבילה (500 גרם) עלי לזניה
  • 1/2 מיכל (112 גרם) גבינת שמנת נפוליאון 16% או 25%
  • 50 גרם גבינת גרנה פדנו או פרמזן "COLLECTION", מגוררת
  • 50 גרם גבינת איבריקו "COLLECTION", מגוררת

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים במחבת גדולה 3 כפות משמן הזית. מוסיפים את העגבניות, שיני השום, הבזיליקום והמלח ומטגנים 5-4 דקות על להבה גדולה. מוציאים כ-1/2 כוס מהעגבניות ושומרים בצד. מכסים את העגבניות שנותרו במחבת, מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות. מעבירים למעבד המזון וטוחנים לרוטב חלק.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 02.

    ממיסים במחבת את החמאה. מוסיפים את התרד, מתבלים במלח ופלפל ומקפיצים כ-2 דקות, עד שהתרד מתרכך אבל עדיין שומר על צבעו. שוברים את עלי הלזניה לחתיכות בינוניות ומבשלים בסיר גדול עם מים מומלחים רותחים 5-3 דקות, עד שהן מתרככות. מסננים ומערבבים בסיר עם כף שמן זית למנוע הידבקות.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 03.

    מחממים במחבת את רוטב העגבניות הטחון במשך 3-2 דקות. מוסיפים את הפסטה והתרד ומבשלים כדקה. מוסיפים את העגבניות הצרובות ומבשלים דקה נוספת. מעבירים לצלחת הגשה, מניחים תלוליות גבינת שמנת, מפזרים גבינת פרמזן ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:02:00
הכנת? כאן מדרגים
(3)