לזניה מפורקת
דרך חדשה ומקורית להכין לזניה! מתכון של רחלי קרוט ללזניה מפורקת, שמשלבת את כל הטעמים האהובים בהגשה מיוחדת יותר. מתכון חובה לחג השבועות לחובבי הפסטות
המרכיבים ל6:
- 4 כפות שמן זית
- כ-40 יחידות (500 גרם) עגבניות שרי, חצויות
- 8 שיני שום, קלופות
- 5 עלי בזיליקום טריים
- 3/4 כפית מלח
- 3 כפות חמאת תנובה
- 150 גרם תרד קפוא של סנפרוסט, מופשר ומסונן
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 1 חבילה (500 גרם) עלי לזניה
- 1/2 מיכל (112 גרם) גבינת שמנת נפוליאון 16% או 25%
- 50 גרם גבינת גרנה פדנו או פרמזן "COLLECTION", מגוררת
- 50 גרם גבינת איבריקו "COLLECTION", מגוררת
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים במחבת גדולה 3 כפות משמן הזית. מוסיפים את העגבניות, שיני השום, הבזיליקום והמלח ומטגנים 5-4 דקות על להבה גדולה. מוציאים כ-1/2 כוס מהעגבניות ושומרים בצד. מכסים את העגבניות שנותרו במחבת, מנמיכים את האש ומבשלים כ-10 דקות. מעבירים למעבד המזון וטוחנים לרוטב חלק.
טיימר מופעל
-
02.
ממיסים במחבת את החמאה. מוסיפים את התרד, מתבלים במלח ופלפל ומקפיצים כ-2 דקות, עד שהתרד מתרכך אבל עדיין שומר על צבעו. שוברים את עלי הלזניה לחתיכות בינוניות ומבשלים בסיר גדול עם מים מומלחים רותחים 5-3 דקות, עד שהן מתרככות. מסננים ומערבבים בסיר עם כף שמן זית למנוע הידבקות.
טיימר מופעל
-
03.
מחממים במחבת את רוטב העגבניות הטחון במשך 3-2 דקות. מוסיפים את הפסטה והתרד ומבשלים כדקה. מוסיפים את העגבניות הצרובות ומבשלים דקה נוספת. מעבירים לצלחת הגשה, מניחים תלוליות גבינת שמנת, מפזרים גבינת פרמזן ומגישים.
טיימר מופעל