קרם פרש עם עגבניות ושמן צ׳ילי
ה״דיפ״ של פעם, בגרסה הפראית העדכנית שלו.
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל6-4 מנות:
- עגבניות שרי מתוקות
- 150 מ״ל (0.66 כוס) שמן זית
- מלח גס
- 2 ענפים של מרווה
- 2 פלפל ירוק חריף
- 1 שן שום
- 200 גרם קרם פרש 30% שומן
הוראות הכנה:
-
01.
אופן ההכנה:
-
02.
מחממים תנור לחום גבוה (גריל, 230 מעלות).
-
03.
מניחים את העגבניות על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומזלפים עליהן כ־ 50 מ״ל שמן זית.
-
04.
מתבלים במלח ומניחים עליהן את המרווה.
-
05.
מכניסים לתנור ואופים עד שיש עליהן כוויות ברורות, כרבע שעה.
-
06.
בינתיים מכינים את הצ'ילי:שמים במעבד מזון את יתר שמן הזית,הצ'ילי, השום וקצת מלח ומעבדים בפולסים. הצ'ילי צריך להיות קצוץ ולא להפוך למחית.
-
07.
להגשה:מערבבים עם כף את קרם הפרש. יוצקים מעליו את השמןהמתובל ומניחים את העגבניות הצלויות. טיפ: המתכון עובד היטב גם עם לאבנה, שמנת חמוצה, גיל או אשל.
הכנת? כאן מדרגים