מטבל גבינת שמנת וסלט משוויה חריף | השף הלבן

מטבל גבינת שמנת וסלט משוויה חריף

מטבל הקיץ האולטימטיבי שילך מושלם ליד הבגט

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: אסף אמברם

המרכיבים ל6:

  • 1 כפית נענע מיובשת
  • 1 שן שום, כתושה
  • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם
  • שמן זית איכותי
לסלט משוויה:
  • 2 פלפלים מתוקים מכל צבע
  • 1 פלפל ירוק חריף
  • 2 עגבניות בשלות
  • 1-2 שיני שום עם הקליפה
  • 1 בצל, מקולף וחתוך לרבעים
  • מלח ופלפל , לפי הטעם
  • ¼ כפית זרעי קימל
  • 3 כפות שמן זית
להגשה:
  • לחם/ באגט כפרי
  • 1 מיכל גבינת שמנת 25% על בסיס יוגורט יווני "פיראוס"
  • ¼ כוס אגוזי מלך, קלויים קלות במחבת יבשה וקצוצים גס
  • 1 כף צימוקים שחורים
  • קליפה מגוררת מ- ½ לימון
  • 1 כפית מיץ לימון

הוראות הכנה:

  • 01.

    0pt;margin-bottom:

  • 02.

    0pt;margin-left:0cm;mso-add-space:auto;text-align:right; text-indent:-

  • 03.

    0pt;line-height:150%;mso-list:l0 level1 lfo1;mso-layout-grid-align: none;text-autospace:none;direction:rtl;unicode-bidi:embed">

  • 04.

          להכנת המטבל: מניחים בקערית את גבינת השמנת ומוסיפים אגוזי מלך, צימוקים, קליפה ומיץ לימון, נענע מיובשת, שום ו-1 כף שמן זית ומערבבים היטב (שומרים בצד קצת אגוזי מלך, צימוקים ונענע מיובשת להגשה). מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. אפשר להכין עד 24 שעות מראש ולשמור במקרר בכלי אטום .

  • 05.

    0pt;margin-bottom:

  • 06.

    0pt;margin-left:0cm;mso-add-space:auto;text-align:right; text-indent:-

  • 07.

    0pt;line-height:150%;mso-list:l0 level1 lfo1;mso-layout-grid-align: none;text-autospace:none;direction:rtl;unicode-bidi:embed">

  • 08.

          לפני ההגשה מפזרים מעל את אגוזי המלך, הצימוקים והנענע מיובשת הנותרים, מזליפים מעט שמן זית ומגישים.

  • 09.

    0pt;margin-bottom:

  • 10.

    0pt;margin-left:0cm;mso-add-space:auto;text-align:right; text-indent:-

  • 11.

    0pt;line-height:150%;mso-list:l0 level1 lfo1;mso-layout-grid-align: none;text-autospace:none;direction:rtl;unicode-bidi:embed">

  • 12.

          להכנת סלט המשוויה: פורסים את הפלפלים ומנקים מגרעינים. מחממים גריל או פלטת/ מחבת פסים. כשהגריל או הפלטה לוהטים מברישים במעט שמן ומניחים את פרוסות הפלפלים. צולים עד שהם רכים וחרוכים. לחילופין, אפשר גם לשרוף את הפלפלים שלמים ישירות מעל הלהבה כמו ששורפים חציל.

  • 13.

    0pt;margin-bottom:

  • 14.

    0pt;margin-left:0cm;mso-add-space:auto;text-align:right; text-indent:-

  • 15.

    0pt;line-height:150%;mso-list:l0 level1 lfo1;mso-layout-grid-align: none;text-autospace:none;direction:rtl;unicode-bidi:embed">

  • 16.

          מנמיכים את החום ומוסיפים את העגבניות, שיני שום והבצל וצולים עד לריכוך, כ-15 דקות. מדי פעם יש להפוך את הירקות לצלייה אחידה.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 17.

    0pt;margin-bottom:

  • 18.

    0pt;margin-left:0cm;mso-add-space:auto;text-align:right; text-indent:-

  • 19.

    0pt;line-height:150%;mso-list:l0 level1 lfo1;mso-layout-grid-align: none;text-autospace:none;direction:rtl;unicode-bidi:embed">

  • 20.

          מעבירים את כל הירקות לסיר עם מכסה או לקופסה אטומה ומצננים. מקלפים את הפלפלים, עגבניות ושיני השום ומעבירים לקרש חתוך. בעזרת סכין חדה קוצצים דק ומעבירים לקערה. מוסיפים את זרעי הקימל ומתבלים במלח, פלפל ושמן זית. טועמים ומתקנים תיבול לפי הטעם.  אפשר להגיש חמים או קר וניתן לשמור במקרר מספר ימים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)