ממרח סלק עם לאבנה וקליפת לימון | השף הלבן

ממרח סלק עם לאבנה וקליפת לימון

חומרי גלם ארומטיים שיוצרים יחד קסם! הלאבנה הקרמית והחמצמצה מוציאה את המקסימום מהירק הסגול והטעים

מאת: חוברת שבועות תנובה 2017
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
ממרח סלק עם לאבנה וקליפת לימון

המרכיבים ל 8:

  • 3 סלקים
  • 250 גרם גבינת לאבנה 5% שומן פיראוס
  • פלפל שחור גרוס
  • קליפה מגוררת מ־ ½ לימון

הוראות הכנה:

  • 01.

    מבשלים את הסלקים כ־ 45 דקות במים רותחים, עד שהם מתרככים (לחלופין, אופים כשעה ב־ 190 מעלות). מצננים.

    טיימר מופעל

    00:45:00
  • 02.

    מרסקים את הסלקים בבלנדר, עד לקבלת מחית חלקה ככל האפשר.

  • 03.

    מוסיפים כמחצית מכמות הלאבנה ומעבדים לממרח חלק. טועמים, ואם רוצים מוסיפים לאבנה (זה תלוי בטעם הסלק – כשהוא עז וארומטי אפשר להוסיף את כל הכמות, וכשהוא עדין ומתון יותר.מוטב שלא להאפיל עליו עם כמות רבה מדי של לאבנה).

  • 04.

    מתבלים בפלפל וקליפת הלימון.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.