ממרח סלק עם לאבנה וקליפת לימון | השף הלבן

ממרח סלק עם לאבנה וקליפת לימון

חומרי גלם ארומטיים שיוצרים יחד קסם! הלאבנה הקרמית והחמצמצה מוציאה את המקסימום מהירק הסגול והטעים

מאת: חוברת שבועות תנובה 2017
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
ממרח סלק עם לאבנה וקליפת לימון

המרכיבים ל8:

  • 3 סלקים
  • 250 גרם גבינת לאבנה 5% שומן פיראוס
  • פלפל שחור גרוס
  • קליפה מגוררת מ־ ½ לימון

הוראות הכנה:

  • 01.

    מבשלים את הסלקים כ־ 45 דקות במים רותחים, עד שהם מתרככים (לחלופין, אופים כשעה ב־ 190 מעלות). מצננים.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 02.

    מרסקים את הסלקים בבלנדר, עד לקבלת מחית חלקה ככל האפשר.

  • 03.

    מוסיפים כמחצית מכמות הלאבנה ומעבדים לממרח חלק. טועמים, ואם רוצים מוסיפים לאבנה (זה תלוי בטעם הסלק – כשהוא עז וארומטי אפשר להוסיף את כל הכמות, וכשהוא עדין ומתון יותר.מוטב שלא להאפיל עליו עם כמות רבה מדי של לאבנה).

  • 04.

    מתבלים בפלפל וקליפת הלימון.

הכנת? כאן מדרגים
(0)