מאפה שמרים במילוי פסטו וגבינות בהגשה מיוחדת
המרכיבים ל30 מאפים אישיים/3 מאפים גדולים:
- 1⁄2 3 כוסות (500 גרם) קמח לבן
- 25 גרם שמרים טריים או 10 גרם (כף שטוחה) שמרים יבשים
- 1 כוס (240 מ״ל) מים
- 3 כפות (45 מ״ל) שמן קנולה או שמן זית
- 1 ביצה גדולה
- 1 כף (20 גרם) גדושה סוכר
- 1 כף (15 גרם) שטוחה מלח
- 2 כוסות דחוסות של עלי בזיליקום טריים (אפשר להמיר בכוסברה או בפטרוזיליה)
- 3 שיני שום
- 1 כפית מלח
- קורט פלפל שחור
- 6 כפות צנוברים או שקדים קלויים או קשיו קלוי
- 1/2 כוס שמן קנולה
- חופן פתיתי מוצרלה השף הלבן
- חופן פתיתי טריו מיקס 3 גבינות השף הלבן
- חופן פתיתי עמק
- 100 גרם גבינה בולגרית מפוררת 24% פיראוס
- 100 גרם חמאת תנובה מומסת
- 2 שיני שום כתושות
- 2 כפיות פטרוזיליה קצוצה טרייה או מיובשת
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את הבצק:
-
02.
מערבבים את השמרים ב-5 כפות מהמים ומניחים בצד לרבע שעה. שמים בקערה את כל חומרי הבצק יחד עם תערובת השמרים ולשים 5 דקות לבצק אחיד. נותנים לבצק לנוח 5 דקות ולשים שוב 10 דקות נוספות.
טיימר מופעל
-
03.
מניחים בקערה עמוקה, מכסים במגבת ומתפיחים כשעתיים בטמפרטורת החדר.
-
04.
מכינים רוטב פסטו:
-
05.
במעבד מזון שמים את כל הרכיבים מלבד השמן ומעבדים לתערובת פירורית.
-
06.
מוסיפים את השמן ומעבדים כמה שניות נוספות עד לקבלת תערובת חלקה.
-
07.
מכינים את חומרי ההברשה:
-
08.
מערבבים את החמאה המומסת עם השום הכתוש והפטרוזיליה.
-
09.
אופן ההכנה:
-
10.
מחלקים את הבצק לשניים, מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק ל-2 מלבנים ארוכים בעובי חצי סנטימטר.
-
11.
מורחים על הבצק את רוטב הפסטו, מפזרים מעל את הגבינות, מגלגלים את הבצק לגלילה ארוכה והדוקה ופורסים לשושנים בעובי 5 ס״מ.
-
12.
להכנה בתבנית גדולה:
-
13.
משמנים 3 תבניות אינגליש קייק. מעמידים את השושנים בתבנית בצמוד אחת לשנייה כשהחלק החתוך של השושנה נמצא בדופן התבנית. מכסים במגבת ומתפיחים עוד כחצי שעה. מחממים תנור ל-170 מעלות. מערבבים את החמאה המומסת עם השום והפטרוזיליה, מברישים קלות את השושנים, מכניסים לתנור ואופים כ-40-45 דקות עד שהמאפה שחום. מיד כשהמאפה יוצא מהתנור, מברישים שוב בחמאה המומסת.
טיימר מופעל
-
14.
להכנה כמנות אישיות:
-
15.
משמנים תבניות שקעים ומניחים שושנה בכל שקע. ממשיכים בתהליך האפייה בדומה למאפה הגדול. זמן האפייה יתקצר מעט.
הידעת?
טיפ:
כשאמא היתה מכינה גלילות בצק מכל סוג שהוא, היא היתה מקפיאה אותן כחצי שעה ורק אז פורסת לשושנים.