לחם יווני שטוח
לחם יווני שטוח על בסיס שמן זית ויוגורט עיזים, שמכינים בקלות על מחבת לוהטת. הבצק נוח ונעים לעבודה והטעם – פשוט נפלא. מומלץ להגיש עם צזיקי
המרכיבים ל10:
- ¼ כוס שמן זית
- 3 כפיות שמרים יבשים
- 200 מ״ל יוגורט עיזים תנובה
- 500 גרם (3.5 כוסות) קמח לבן
- ½ כוס מים + כמה כפות
- 2 כפות סוכר
- 2 כפיות מלח
- שמן זית
- מעט שומשום
- צזיקי "פיראוס"
הוראות הכנה:
-
01.
0001pt;">
-
02.
שמים את כל החומרים היבשים מלבד המלח, בקערתמיקסר ומערבבים היטב.
-
03.
0001pt;">
-
04.
מפעילים את המיקסר עם וו לישה ומוסיפים את השמןוהיוגורט. תחילה שמים חצי כוס מים ואם הבצק לא מתאחד לכדור מוסיפים עוד 2-3 כפות.מוסיפים את המלח ולשים במיקסר כ-9 דקות לבצק גמיש וחלק.
טיימר מופעל
-
05.
0001pt;">
-
06.
מוציאים את הבצק מהמיקסר ולשים לצורת כדור.מעבירים את הכדור לקערה משומנת, מכסים בשקית ניילון ומתפיחים כשעה במקום חמים.
-
07.
0001pt;">
-
08.
אחרי שעה לשים מעט את הבצק וחותכים אותו ל-10חתיכות שוות (לקבלת לחמים זהים מומלץ להשתמש במשקל כשכל חתיכה שוקלת בין 85-90גרם).
-
09.
0001pt;">
-
10.
בעזרת כרית כף היד מגלגלים כל חתיכה על משטחהעבודה לכדור. מכסים את הכדורים במגבת מטבח לחה כדי שלא יתייבשו.
-
11.
0001pt;">
-
12.
מרדדים בעזרת מערוך כל כדור לעיגול בקוטר 12-15ס״מ ובעובי 8-10 מ״מ.
-
13.
0001pt;">
-
14.
מחממים מחבת ומורחים עליה מעט שמן זית.
-
15.
0001pt;">
-
16.
מניחים את הבצק על המחבת החמה ומורחים עליה גםשמן זית מלמעלה. מפזרים שומשום אם רוצים.
-
17.
0001pt;">
-
18.
מטגנים כל פיתה כחמש דקות מכל צד עד שהם מזהיבותומעט משחימות.
-
19.
0001pt;">
-
20.
מגישים מיד, עם צזיקי וסלט.
הידעת?
ההשפעה של המטבח היווני על הקולינריה הישראלית היא עצומה. החל ממוסקה, דרך צזיקי וכלה באינספור סלטים ומאפים. כמו ברוב המטבחים, אחד מחומרי הגלם החשובים ביותר של מטבח זה הוא ללא ספק הלחם. אם אתם רוצים ללמוד להשתמש בבצק זה כמו היוונים, יש לכם מזל. המתכון הבא יעזור לכם להכין לחם יווני שטוח על בסיס שמן זית ויוגורט עיזים, שמכינים בקלות על מחבת לוהטת. הבצק נוח ונעים לעבודה והטעם - פשוט נפלא. מומלץ להגיש עם צזיקי בצד.