מרק תפוחי אדמה בשמנת - עשיר ומפנק | השף הלבן

מרק תפוחי אדמה בשמנת

מרק נהדר בטעם מעודן – מתאים במיוחד לערבים קרירים של סוף הסתיו.

מרק תפוחי אדמה בשמנת מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק תפוחי אדמה בשמנת
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל8 מנות:

  • 25 גרם חמאת "תנובה"
  • 1 בצל גדול קלוף וקצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 3 תפוחי אדמה גדולים (750 גרם) קלופים וחתוכים לקוביות
  • 5 כוסות (1.25 ליטר) מרק צח (מותר גם מאבקה או מקובייה)
  • 2 עלי דפנה גדולים
  • ½ כפית עלי קורנית (טימין) מיובשים
  • אגוז מוסקט מגורר טרי
  • מלח ופלפל
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת לבישול 15% מסדרת "השף הלבן"
  • 1 כפית מיץ לימון
  • פטרוזיליה קצוצה לעיטור

הוראות הכנה:

  • 01.

    ממסים את החמאה בסיר גדול ומטגנים את הבצל ואת השום עד שהבצל מתרכך והופך שקוף. מוסיפים את תפוחי האדמה וממשיכים לטגן תוך ערבוב במשך 5 דקות. מוסיפים מרק צח, עלי דפנה, קורנית, כ־¼ כפית אגוז מוסקט מגורר ומלח ופלפל לפי הטעם. מכסים ומביאים לרתיחה. מבשלים מעל להבה נמוכה במשך 30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 02.

    מסירים את הסיר מהאש. מוציאים את עלי הדפנה ומערבלים את תכולת הסיר לתערובת חלקה לגמרי. מוסיפים את השמנת ומערבבים היטב. טועמים ומתקנים את התיבול - מוסיפים עוד אגוז מוסקט, מלח ופלפל לפי הטעם. מחממים היטב. מוסיפים את מיץ הלימון ומערבבים.

  • 03.

    מחלקים את המרק לצלחות הגשה, מגררים על כל מנה מעט אגוז מוסקט וזורים פטרוזיליה קצוצה.

הכנת? כאן מדרגים
(16)

קטגוריות