מתכון מרק כרישה וארטישוק ירושלמי | השף הלבן

מרק כרישה וארטישוק ירושלמי

קר בחוץ? בואו להתפנק עם מרק כרישה וארטישוק עשיר וטעים במיוחד על בסיס סויה

מאת: עוז תלם
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק כרישה וארטישוק ירושלמי
צילום: דניאל לילה עיצוב: נעה קנריק

המרכיבים ל4 מנות:

  • מלח ופלפל שחור
  • 3/4 כוס משקה סויה במתיקות מופחתת, סויה ALTERNATIVE
לתוספת:
  • כף שמן זית
  • 1/2 כרישה בגודל בינוני, חצוייה לאורך ופרוסה דק
  • חופן זרעי חמנייה, קלויים
  • קורט מלח
למרק:
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כרשות בגודל בינוני (החלק הירוק והלבן), קצוצות דק ושטופות היטב
  • 600 גרם ארטישוק ירושלמי "סנפרוסט"
  • 1 תפוח אדמה, קלוף וחתוך לקוביות
  • 3 כוסות מים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את שמן הזית בסיר בינוני. מוסיפים את הכרישה ומטגניםמעל להבה בינונית גבוהה אגב ערבוב 5-7 דקות או עד שקיפות.

    טיימר מופעל
    00:07:00
  • 02.

    מוסיפים את הארטישוק הירושלמי, תפוח האדמה והמים, מתבליםבמלח ופלפל ומביאים לרתיחה. הירקות צריכים להיות מכוסים בנוזלים.

  • 03.

    מנמיכים את הלהבה, מכסים ומבשלים מעל להבה בינונית נמוכה 30-40 דקות, עד שכל הירקות מתרככים לחלוטין.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 04.

    טוחנים בעזרת בלנדר ידני למרקם חלק, ותוך כדי הטחינהמוסיפים את משקה הסויה.

  • 05.

    טועמים, מתקנים תיבול ואם רואים שיצא סמיך מדי מוסיפים עוד מים. 

  • 06.

    לתוספת: מחממים את שמן הזית במחבת. מוסיפים את הכרישה ומטגנים 5-6 דקות, עד שהכרישה שקופה מעט. מוסיפים את זרעי החמנייה ומקפיצים יחד חצי דקה, ואז מתבלים במלח. מחלקים את המרק לקערות ומעל כל מנה שמים מעט מהתוספת.  ניתן לעטר בפטרוזיליה טרייה או עוד עשבי תיבול שאוהבים.

    טיימר מופעל
    00:06:00
  • 07.

    טיפ: ניתן להוסיף למרק 3-4 שיני שום גדולות, קלופות (בתחילת הבישול).

הכנת? כאן מדרגים
(0)