מרק בטטה קטיפתי
מרק מושלם לכל עונות השנה
חלבי
סוג מתכון
עד 10 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל5-6 צלחות מרק:
- 5 בטטות מקולפות ומבושלות
- 3 תפוחי אדמה מקולפים ומבושלים
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול מופחתת שומן 10% "השף הלבן"
- 1 שן שום כתושה
- 20 גרם חמאה (לא הכרחי)
- מלח לפי הטעם
- חצי כפית פלפל שחור
הוראות הכנה:
-
01.
את הבטטות ותפוחי האדמה מבשלים ביחד במים ובעודם חמים (לא מאוד), אחרי שהתבשלו והתרככו, מכניסים אותם לבלנדר וטוחנים בפולסים.
-
02.
משלבים מדי פעם את המים של הבישול כדי לאזן את דלילות המרק. מוסיפים מים כרצונכם ולפי מידת הסמיכות האהובה עליכם.
-
03.
מוסיפים את החמאה, התיבול ואת השמנת המתוקה.
-
04.
מערבלים שוב בפולסים בודדים כדי ליצור מרקם קטיפתי למרק.
הכנת? כאן מדרגים