מתכון מרק בטטה קטיפתי | השף הלבן

מרק בטטה קטיפתי

מרק מושלם לכל עונות השנה

מאת: רות פוזדירקה
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק בטטה קטיפתי

המרכיבים ל5-6 צלחות מרק:

  • 5 בטטות מקולפות ומבושלות
  • 3 תפוחי אדמה מקולפים ומבושלים
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת לבישול מופחתת שומן 10% "השף הלבן"
  • 1 שן שום כתושה
  • 20 גרם חמאה (לא הכרחי)
  • מלח לפי הטעם
  • חצי כפית פלפל שחור

הוראות הכנה:

  • 01.

    את הבטטות ותפוחי האדמה מבשלים ביחד במים ובעודם חמים (לא מאוד), אחרי שהתבשלו והתרככו, מכניסים אותם לבלנדר וטוחנים בפולסים.

  • 02.

    משלבים מדי פעם את המים של הבישול כדי לאזן את דלילות המרק. מוסיפים מים כרצונכם ולפי מידת הסמיכות האהובה עליכם.

  • 03.

    מוסיפים את החמאה, התיבול ואת השמנת המתוקה.

  • 04.

    מערבלים שוב בפולסים בודדים כדי ליצור מרקם קטיפתי למרק.

הכנת? כאן מדרגים
(419)