מתכון מרק תירס עם פסטו פטרוזיליה ועירית | השף הלבן

מרק תירס עם פסטו פטרוזיליה ועירית

שילוב הטעמים במרק הזה שונה מהרגיל, אבל מוצלח מאוד. המרק עצמו מתבשל תוך דקות, ואפשר להכין אותו כמה שעות מראש ולחמם מחדש לפני ההגשה

מאת: דנית סלומון
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מרק תירס עם פסטו
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל6:

  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול חצוי ופרוס דק
  • 400 גרם גרעיני תירס מוקפאים "סנפרוסט"
  • 3 כוסות (750 מ"ל) מרק צח / ציר ירקות (ביתי או מאבקה)
  • 1 כוס (250 מ"ל) משקה סויה במתיקות מופחתת "ALTERNATIVE"
  • 1 כפית פפריקה מעושנת
  • מלח ופלפל
  • נאצ'וס להגשה (אפשר להשתמש במתובלים מהסוג הקנוי)
לפסטו פטרוזיליה ועירית:
  • 2 כפות עלי פטרוזיליה
  • 2 כפות עירית קצוצה
  • 1 שן שום קטנה
  • 1 כף צנוברים
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כפית מיץ לימון סחוט טרי
  • מלח

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את השמן בסיר,ומטגנים את פרוסות הבצל עד שהן מתרככות ומתחילות להצהיב. מוסיפים תירס ומרקומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים מעל להבה נמוכה במשך 5 דקות. מוסיפים משקה סויהופפריקה מעושנת, ומתבלים במלח ובפלפל. מערבלים את המרק בבלנדר (מוט או רגיל) כדילטחון את הירקות. מעבירים את המרק המעורבל דרך מסננת, ומועכים היטב כדי לסחוט אתכל הנוזלים. משליכים את קליפות התירס שנותרו במסננת. מחזירים את המרק המסונן לסיר,טועמים ומתקנים את התיבול.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 02.

    לפני ההגשה מחממים מחדש. מחלקיםלצלחות ובוחשים לתוך כל מנה כפית פסטו. מגישים בלווית נאצ'וס פריכים.

  • 03.

    להכנת הפסטו, מרסקים עשבי תיבול, שוםוצנוברים בבלנדר. מוסיפים את השמן בהדרגה ומערבלים למחית חלקה. מתבלים במיץ לימוןובקורט מלח ומערבלים שוב. שאריות שומרים בצנצנת סגורה במקרר.

הכנת? כאן מדרגים
(2)