ראמן זריז עם תרד, נודלס ועוף
גרסה ביתית לראמן שהיא מרק-ארוחה חמה וכיפית עם ירקות, אטריות, עוף וביצה.
בשרי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל4:
- 1 פרפר של חזה עוף מחולק ל-2 ונקי משומן ועצמות (שני צידי החזה שלמים. לא פרוסים לשניצל)
- 6 כוסות מרק עוף
- 3 שיני שום חצויות
- שורש ג'ינג'ר באורך 3 ס"מ קלוף
- 1/4 כוס רוטב סויה
- 300 גרם עלי תרד נקיים
- 1/2 סלסלת פטריות שיטאקי או פורטובלו או שמפניון
- 200 גרם אטריות סובה או אחרות, מבושלות
- 4 ביצים
- דף אצת נורי חתוך ל-4 (לא חובה)
למשרה העוף:
- 4 כפות סויה
- 1 כף צ'ילי מתוק או דבש
- 1 כפית שמן שומשום
- להגשה: חופן בצל ירוק ושומשום שחור
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את מרכיבי המשרה וטובלים בהם את העוף משני צידיו. אם יש זמן - משרים את העוף במשרה כחצי שעה-שעה. אם לא, מלהיטים מחבת וצורבים בה את העוף על שני צידיו: לאחר הצריבה הראשונית מנמיכים להבה ומכסים את המחבת במכסה כדי שהעוף יהיה עשוי גם מבפנים. מוציאים את העוף המוכן לצלחת.
-
02.
מבשלים את הביצים 5-6 דקות מהרתיחה. שוטפים במים קרים וקולפים.
טיימר מופעל
-
03.
מחממים בסיר מרק, שו, ג'ינג'ר ורוטב סויה ומביאים לרתיחה. מוסיפים תרד ופטריות ומבשלים כ 5 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
מחלקים את המרק עם התרד והפטריות בין 4 קערות. מוסיפים אטריות ואצה. פורסים את העוף ושמים 1/2 חזה בכל קערה. חוצים את הביצה ומניחים חצי ביצה בכל קערה. בוזקים בצל ירוק ושומשום ומגישים.
הכנת? כאן מדרגים