מתכון מרק עלי כרוב לבן, קימל ופטריות | השף הלבן

מרק עלי כרוב לבן, קימל ופטריות

מרק חם ליום חורף קר

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מרק עלי כרוב לבן, קימל ופטריות

המרכיבים ל4 מנות:

  • כרוב בינוני נקי מהשורש
  • 50 גרם חמאה
  • 1 בצל קטן, קצוץ
  • קימל כתוש
  • 2 שיני שום פרוסות דק
  • 1/2 סלסלת פטריות פרוסות
  • 1 כפית קמח
  • מלח
  • פלפל לבן
  • 1 כוס חלב
  • שמיר קצוץ (לפי הטעם)
לקישוט:

הוראות הכנה:

  • 01.

    חותכים את הכרוב לקוביות בגודל של 2 ס"מ על 2 ס"מ ומפרקים עם האצבעות.

  • 02.

    מחממים בסיר 50 גרם חמאה ומטגנים את הבצל למשך 5 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 03.

    מוסיפים את הכרוב, חצי קורט קימל כתוש, פרוסות השום והפטריות.

  • 04.

    מטגנים 5 דקות תוך ערבוב ומוסיפים כפית קמח. ממשיכים לערבב ומוסיפים מים בגובה 3 ס"מ מעל הכרוב.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 05.

    מערבבים היטב ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומתבלים במלח ,פלפל לבן ומניחים להתבשל במשך 20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 06.

    מוסיפים אל הסיר את כוס החלב, מרתיחים בשנית ומערבבים, מנמיכים את האש ומבשלים ל-5 דקות נוספות .

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 07.

    מסירים מן האש, מעבירים לקערות הגשה ומעל מפזרים כף שמיר קצוץ.

הכנת? כאן מדרגים
(105)