מרק עלי כרוב לבן, קימל ופטריות
מרק חם ליום חורף קר
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל4 מנות:
- כרוב בינוני נקי מהשורש
- 50 גרם חמאה
- 1 בצל קטן, קצוץ
- קימל כתוש
- 2 שיני שום פרוסות דק
- 1/2 סלסלת פטריות פרוסות
- 1 כפית קמח
- מלח
- פלפל לבן
- 1 כוס חלב
- שמיר קצוץ (לפי הטעם)
לקישוט:
הוראות הכנה:
-
01.
חותכים את הכרוב לקוביות בגודל של 2 ס"מ על 2 ס"מ ומפרקים עם האצבעות.
-
02.
מחממים בסיר 50 גרם חמאה ומטגנים את הבצל למשך 5 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
מוסיפים את הכרוב, חצי קורט קימל כתוש, פרוסות השום והפטריות.
-
04.
מטגנים 5 דקות תוך ערבוב ומוסיפים כפית קמח. ממשיכים לערבב ומוסיפים מים בגובה 3 ס"מ מעל הכרוב.
טיימר מופעל
-
05.
מערבבים היטב ומביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומתבלים במלח ,פלפל לבן ומניחים להתבשל במשך 20 דקות.
טיימר מופעל
-
06.
מוסיפים אל הסיר את כוס החלב, מרתיחים בשנית ומערבבים, מנמיכים את האש ומבשלים ל-5 דקות נוספות .
טיימר מופעל
-
07.
מסירים מן האש, מעבירים לקערות הגשה ומעל מפזרים כף שמיר קצוץ.
הכנת? כאן מדרגים