קיש פטריות ובצל ירוק - מתכון מושלם וקל להכנה | השף הלבן

קיש פטריות ובצל ירוק

קיש פטריות ובצל ירוק מושקע המורכב מתחתית בצק עם מלית פטריות טריות, בצל ירוק ושמנת. מתכון למנה ראשונה מרעננת או למנה עיקרית בארוחה חלבית.
השילוב המיוחד בקיש פטריות ובצל ירוק מחדד את טעמי הפטריות ומוסיף לקיש המוכר טוויסט מיוחד ורענן. איך מכינים קיש פטריות ובצל ירוק שיתאים במיוחד לאירוח? מפזרים מעל מלית הקיש גבינת פרמזן שהופכת את חלקו העליון לחגיגה גבינתית. אפשר כמובן לפזר מעל הקיש המוכן בצל ירוק טרי לתוספת צבע.

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קיש פטריות ובצל ירוק
המרכיבים ל8 מנות:
בצק:
  • 1/2 1 כוסות קמח
  • 100 גרם חמאת תנובה
  • קורט מלח
  • 3 כפות מים קרים
מלית:
  • 2 סלסילות פטריות חורש
  • 1 חבילה בצל ירוק
  • 2 כפות שמן זית
  • 20 גרם חמאת תנובה
  • 2 שיני שום כתושות
  • 3 ביצים
  • 1 מיכל שמנת מתוקה 32% השף הלבן
  • 1/2 כוס חלב תנובה
  • 100 גרם פתיתי פרמזן "השף הלבן" מגוררת / גבינת עמק מגוררת
  • 2 כפות קמח
  • 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
  • מלח
  • פלפל
גודל תבנית: תבנית פאי בקוטר 27 ס"מ
הוראות הכנה:
  • 01.

    מחממים את התנור לחום בינוני, 180 מעלות.

  • 02.

    משמנים בחמאה את התבנית.

  • 03.

    להכנת הבצק: מניחים בקערה את הקמח, החמאה והמלח ומעבדים באצבעות לתערובת דמוית פירורים. יוצקים את המים ומעבדים במהירות לכדור בצק שאינו נדבק לידיים. אפשר להשתמש במעבד מזון ולעבד רק עד שהבצק נפרד מדופנות המכל. עוטפים בניילון ומצננים כשעה במקרר.

  • 04.

    מרדדים את הבצק לעיגול שקוטרו כ-30 ס"מ ומרפדים בו את הבסיס והדפנות של התבנית. מהדקים על הבצק יריעה של נייר אלומיניום ואופים 10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 05.

    מוציאים מהתנור ומסירים את הנייר.

  • 06.

    להכנת המלית: מנקים את הפטריות ופורסים אותן לפרוסות. קוצצים את הבצלים הירוקים.

  • 07.

    במחבת גדולה, מטגנים את הבצלים בשמן זית וחמאה רק עד שהם מתרככים. מוסיפים את השום, מטגנים תוך ערבוב עוד דקה ומעבירים לקערה. מכניסים למחבת את הפטריות ומטגנים כ-5 דקות. מעבירים לקערה עם הבצלים.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 08.

    טורפים את הביצים ומוסיפים אותן לתערובת הירקות ביחד עם השמנת, החלב, הגבינה והקמח. מערבבים היטב, מוסיפים את הפטרוזיליה ומתבלים במלח ובפלפל.

  • 09.

    יוצקים את התערובת על הבצק האפוי למחצה ומחזירים את הקיש לתנור. מנמיכים את החום ל-170 מעלות ואופים כ-40 דקות או עד שהמלית מזהיבה ומתייצבת.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 10.

    מגישים לצד סלט רענן.

  • 11.

    בתאבון!

הידעת?

קיש פטריות ובצל ירוק מושקע המורכב מתחתית בצק עם מלית פטריות טריות, בצל ירוק ושמנת. מתכון למנה ראשונה מרעננת או למנה עיקרית בארוחה חלבית. השילוב המיוחד בקיש פטריות ובצל ירוק מחדד את טעמי הפטריות ומוסיף לקיש המוכר טוויסט מיוחד ורענן. איך מכינים קיש פטריות ובצל ירוק שיתאים במיוחד לאירוח? מפזרים מעל מלית הקיש גבינת פרמזן שהופכת את חלקו העליון לחגיגה גבינתית. אפשר כמובן לפזר מעל הקיש המוכן בצל ירוק טרי לתוספת צבע.

הכנת? כאן מדרגים
(1566)