פשטידת פילו וגבינות | השף הלבן

פשטידת פילו וגבינות

עדי קלינגהופר עם מתכון פשוט וטעים לפשטידת פילו עם קוטג', פטה וגבינה לבנה

מאת: עדי קלינגהופר
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פשטידת פילו וגבינות

המרכיבים לתבנית:

מצרכים:
  • 16 דפי פילו מצוננים על פי הוראות היצרן
למלית:
  • 4 ביצים
  • 1 קופסא קוטג׳ תנובה 5%
  • 1 קופסא גבינה לבנה תנובה 5%
  • חבילת גבינה בולגרית 16% / פטה כבשים 16% מגורדת או מפוררת גס
  • 1 כוס חלב
  • מלח
  • 2 כפות קמח
  • פלפל
  • קצח/ שומשום לקישוט
גודל תבנית: 25*35

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות, טורבו.

  • 02.

    בקערה מניחים את כל חומרי המלית וטורפים היטב.

  • 03.

    מניחים בתחתית התבנית נייר אפייה.

  • 04.

    מניחים דף פילו ומשמנים עם ספריי שמן או מברישים שמן זית.

  • 05.

    מניחים מעל עוד דף פילו.

  • 06.

    ועכשיו מרכיבים - לוקחים דף פילו ומקווצצ׳ים, מניחים בבלילה, מוציאים בעזרת מלקחיים או ידיים ומניחים מעל דפי הפילו. כך חוזרים עם עוד דפי פילו, מניחים אחד ליד השני, סה״כ 12 דפי פילו.

  • 07.

    לאחר שקיבלנו שכבה של דפי פילו ספוגים בבלילה, מוזגים את מה שנשאר מהבלילה מעל דפי הפילו.

  • 08.

    מניחים דף פילו, מברישים בשמן ומעל מניחים דף פילו נוסף. מברישים גם אותו בשמן, מפזרים קצח ומכניסים לאפייה כ-50 דקות או עד הזהבה מלאה.

    טיימר מופעל
    00:50:00
  • 09.

    מוציאים, מצננים כחצי שעה ופורסים לריבועים.

  • 10.

    המאפה נשמר במקרר כיום אחד אבל מומלץ לאכול ביום האפייה.

הכנת? כאן מדרגים
(2)