סובוריק | השף הלבן

סובוריק

סובוריק של ערן סוסיה עם פיראוס – מרשים לארוחת החג

מאת: ערן סויסה
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
סובוריק
צילום: ערן סויסה עיצוב: ערן סויסה

המרכיבים ל8 מנות:

  • 4 דפי פילו מעדנות
  • 1 חבילת דפי לזניה
  • 150 גרם חמאה תנובה
  • 1 חבילת גבינת חמד פיראוס
  • 1 חבילת גבינת טריו תנובה
  • 200 גרם גבינת פתיתי עמק תנובה
  • מלח ופלפל
גודל תבנית: תבנית קוטר 26

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-220 מעלות.

  • 02.

    מבשלים את דפי הפסטה לפי הוראות היצרן במים רתוחים ומלוחים, על מנת למנוע הדבקות מערבבים מידי מפעם, לאחר שהם מוכנים מיד מעבירים לשטיפה במי ברז.

  • 03.

    בקערה נפרדת מערבבים יחד את הגבינות חמד, טריו ופתיתי עמק ומוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך.

  • 04.

    ממיסים את החמאה, מורחים על תבנית קוטר 26 ושמים דף פילו אחד אחרי השני עד לכיסוי מלא של התבנית, מורחים שוב חמאה, סוחטים את דפי הלזניה ומניחים על דפי הפילו בצורת קפלים.

  • 05.

    מעל מניחים את תערובת הגבינות, מעל מניחים את דפי הלזניה הנותרים, מורחים מעל חמאה ומכסים ב 2 דפי פילו הנותרים, חותכים את שאריות הבצק ומכניסים את העלים לתוך התבנית בעזרת פלטה או סכין, מורחים שוב בחמאה וחותכים בחלק העליון של דפי הפילו למרובעים.

  • 06.

    אופים למשך 20 דקות או עד להזהבה.

    טיימר מופעל
    00:20:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)