פשטידת בצל
מתכון פשוט ומהיר לפשטידת בצל נהדרת משבעה מרכיבים ומעט תבלינים שיכולה להתאים כארוחת ערב, מנה ראשונה או כתוספת
המרכיבים ל6 מנות:
- 7 בצלים גדולים פרוסים לטבעות דקות
- 100 גרם חמאה
- 1 מיכל שמנת מתוקה 32% "השף הלבן"
- 4 ביצים
- 4 כפות קמח תופח
- 1 כף קונפלור
- מלח
- פלפל
- אגוז מוסקט
- 1 כוס גבינת פרמז'ן / גאודה מגוררת
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-180 מעלות.
-
02.
ממיסים חמאה בסיר ומטגנים את טבעות הבצל למשך כ-20 דקות עד שהוא מזהיב, לאחר מכן מצננים.
טיימר מופעל
-
03.
לסיר הבצל מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לתערובת אחידה.
-
04.
שופכים את התערובת לתבנית משומנת ואופים בתנור למשך 45-50 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה .
טיימר מופעל
-
05.
מומלץ לבדוק עם נעיצת קיסם במרכז הפשטידה שהוא אכן יוצא יבש, במידה ולא, מכניסים לתנור לעוד כמה דקות.
-
06.
מוציאים מהתנור וממתינים כ-10 דקות להתיצבות הפשטידה.
טיימר מופעל
הידעת?
פשטידות הן מנות סופר יעילות. הן יחסית קלות להכנה, אך מזינות, נשמרות טוב לאורך זמן וניתן להאכיל איתם לא מעט אנשים בבת אחת. הן מתאימות לכל סוג אירוע, מסעודה חגיגית ועד ארוחת ערב סתמית במהלך השבוע. בכל הנוגע לפשטידות, תמיד כדאי להכיר כמה שיותר מתכונים. מחפשים רעיונות לארוחת צהריים קלה להכנה, שכל המשפחה תאהב? קבלו מתכון פשוט ומהיר לפשטידת בצל נהדרת משבעה מרכיבים ומעט תבלינים שיכולה להתאים כארוחת ערב, מנה ראשונה או כתוספת.