מאפה פילו בטטה וגבינות | השף הלבן

מאפה פילו בטטה וגבינות

מאפה פילו עם קוביות בטטה וגבינות שכיף לאכול גם ישר מהתבנית

מאת: בתיה שורק
חלבי סוג מתכון
30 דק זמן הכנה
קל רמת מיומנות
מאפה פילו בטטה וגבינות
צילום: בתיה שורק עיצוב: בתיה שורק
המרכיבים ל10-12 מנות:
  • שקית קוביות בטטה קלופות מוקפאות של סנפרוסט
  • 4 בצלים חתוכים לפרסות דקות
  • 30 גרם חמאת תנובה
  • 4 שיני שום
  • 1/3 מיכל שמנת לבישול השף הלבן
  • מלח
  • פלפל
  • פלפל לבן
  • קורט מוסקט
  • 1/2 כוס בזיליקום קצוץ
  • 50 גרם בולגרית פיראוס
  • 50 גרם פתיתי מוצרלה השף הלבן (לא חובה)
  • עלי פילו מצוננים מוכנים לעבודה
  • שמן זית להברשה
גודל תבנית: תבנית 28-30
הוראות הכנה:
  • 01.

    במחבת על חום בינוני מטגנים בצל וחמאה יחד עד להזהבה קלה.

  • 02.

    מוסיפים את הבטטות וממשיכים לטגן עד שהבטטות מתרככות וממש אפשר טיפה למעוך אותן.

  • 03.

    מוסיפים שמנת, תבלינים ומערבבים עד שהשמנת עוטפת את התערובת.

  • 04.

    מוסיפים בזיליקום ובולגרית, מערבבים דקה ומסירים מן האש.

  • 05.

    מברישים דף פילו בשמן זית ומניחים על גבי תבנית משומנת, ומוסיפים עוד 2 דפי פילו (סה"כ 3 שכבות לתחתית)

  • 06.

    מסדרים את תערובת הבטטה על גבי דפי הפילו.

  • 07.

    לוקחים 7 דפי פילו ומניחים אותם בערימה. בעזרת גלגלת יוצרים רצועות ארוכות, פותחים אותן למלא פסים (צריך לעבוד מהר, דפי פילו מתייבשים), ומניחים בצורה "מבולגנת" על גבי תערבות הבטטה לכיסוי מלא.

  • 08.

    משפריצים שמן זית בנדיבות (אם אין שפריצר אז בעזרת מברשת סיליקון בנדיבות).

  • 09.

    אופים בתנור שחומם מראש 180 מעלות כ-20 דק' או שהמאפה זהוב ויפה.

הכנת? כאן מדרגים
(0)