פשטידת פטריות וצפתית בחמש דקות עבודה | השף הלבן

פשטידת פטריות וצפתית

פשטידת פטריות פשוטה ונהדרת שמכינים בקלי קלות עם פטריות שמפיניון וגבינה צפתית מגוררת. סלט ירוק קטן בצד – ויש לכם יופי של ארוחת ערב.
מתכון לפשטידת פטריות וצפתית בה השילוב בין הגבינה לפטריות גורם לפשטידה האהובה להשתדרג בכמה רמות. איך מכינים פשטידת פטריות מתובלת ומעניינת? משקיעים בגבינת צפתית טעימה, ומטגנים את הבצל ביסודיות כדי שהטעם שלו ישתדרג ויוסיף לפטריות עוד עומק.

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פשטידת פטריות וצפתית

המרכיבים ל8-10:

  • 2 סלסילות פטריות שמפיניון
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול חתוך לקוביות
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 3 ביצים
  • 2 גביעי גבינת קוטג'
  • 200 גרם גבינה צפתית 5% פיראוס מגוררת
  • 70 גרם קמח
  • כפית אבקת אפייה
  • מעט פירורי לחם לקישוט
גודל תבנית: תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-180 מעלות.

  • 02.

    מנקים את הפטריות וחותכים לרבעים.

  • 03.

    מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים את הבצל בחום בינוני עד שהוא נהיה שקוף.

  • 04.

    מוסיפים פנימה פטריות ומטגנים יחד עד שהן מגירות נוזלים ומצטמקות מעט.

  • 05.

    מתבלים במלח ופלפל ומסירים מהאש. מצננים.

  • 06.

    מעבירים את התערובת הקרה לקערה גדולה ומוסיפים פנימה ביצים, קוטג', צפתית, קמח ואבקת אפייה ומערבבים היטב עד לאיחוד.

  • 07.

    מעבירים את התערובת לתבנית משומנת, מפזרים מעט פירורי לחם מעל ואופים במשך כ-30-40 דקות, עד שהפשטידה מזהיבה ומתייצבת. מגישים עם סלט ירוק.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 08.

    בתאבון!

הידעת?

המטבח הצרפתי נחשב בצדק לאחד מהמטבחים האהובים ומפורסמים בעולם. בין כל סוגי המנות והמאכלים ממטבח זה, לא מעט אנשים ברחבי העולם מאוהבים בפשטידות הצרפתיות המפורסמות. אם גם אתם מחפשים מתכון מפתיע לפשטידה צרפתית, הגעתם למקום הנכון. הבאנו לכם מתכון לפשטידת פטריות פשוטה ונהדרת שמכינים בקלי קלות עם פטריות שמפיניון וגבינה צפתית מגוררת. סלט ירוק קטן בצד – ויש לכם יופי של ארוחת ערב. מתכון לפשטידת פטריות וצפתית בה השילוב בין הגבינה לפטריות גורם לפשטידה האהובה להשתדרג בכמה רמות. איך מכינים פשטידת פטריות מתובלת ומעניינת? משקיעים בגבינת צפתית טעימה, ומטגנים את הבצל ביסודיות כדי שהטעם שלו ישתדרג ויוסיף לפטריות עוד עומק.

הכנת? כאן מדרגים
(296)