קיש בצלים ושקדים | השף הלבן

קיש בצלים ושקדים

מאת: אושרית אברגיל
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קיש בצלים ושקדים

המרכיבים ל6:

מרכיבים:
לבצק:
  • 2 כוסות קמח לבן
  • 100 גרם חמאת תנובה, חתוכה לקוביות
  • 1/2 כפית מלח
  • 3 כפות מים
  • 1 ביצה
  • 4 כפות שמן זית
למילוי בצלים:
  • 5 בצלים גדולים פרוסים דק דק
  • 40 גרם חמאת תנובה
לבלילה:
  • 5 ביצים
  • 1 מכל 250) מ״ל (שמנת מתוקה 32% השף הלבן
  • 100 גרם פתיתי עמק
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • קורט אגוז מוסקט
לכיסוי:
  • 1/2 כוס חצאי שקדים מולבנים
  • 3 בצלצלי שאלוט חצויים

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנת הבצק:

  • 02.

    מאחדים הכל לבצק ומכניסים ל-20-30 דקות למקרר.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 03.

    מילוי הבצלים:

  • 04.

    מטגנים את הבצלים תוך כדי ערבוב עד שהבצל משחים. מצננים מעט.

  • 05.

    לבלילה:

  • 06.

    טורפים את מרכיבי הבלילה במטרפה ידנית ומערבבים עם הבצלים.

  • 07.

    להרכבת הקיש:

  • 08.

    חותכים נייר אפייה בקוטר מעט גדול מזה של התבנית, מרדדים עליו את הבצק ומניחים בתבנית. הבצק צריך להגיע לגובה השוליים.

  • 09.

    מוזגים את הבלילה על הבצק, מניחים מעל בצלצלי שאלוט ומפזרים שקדים. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות, כ-45 דקות עד שעה.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 10.

    הערה: כל תנור מתנהג אחרת - הקיש מוכן כשהמאפה יציב.

  • 11.

    טיפ: רוצים להכין מנה אישית לכל סועד? תוכלו להכין את הקיש בתבנית קאפקייקס ולקבל קישים אישיים ויפים.

הכנת? כאן מדרגים
(3)