המרכיבים ל6:
מרכיבים:
לבצק:
- 2 כוסות קמח לבן
- 100 גרם חמאת תנובה, חתוכה לקוביות
- 1/2 כפית מלח
- 3 כפות מים
- 1 ביצה
- 4 כפות שמן זית
למילוי בצלים:
- 5 בצלים גדולים פרוסים דק דק
- 40 גרם חמאת תנובה
לבלילה:
- 5 ביצים
- 1 מכל 250) מ״ל (שמנת מתוקה 32% השף הלבן
- 100 גרם פתיתי עמק
- 1 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- קורט אגוז מוסקט
לכיסוי:
- 1/2 כוס חצאי שקדים מולבנים
- 3 בצלצלי שאלוט חצויים
הוראות הכנה:
-
01.
הכנת הבצק:
-
02.
מאחדים הכל לבצק ומכניסים ל-20-30 דקות למקרר.
טיימר מופעל
-
03.
מילוי הבצלים:
-
04.
מטגנים את הבצלים תוך כדי ערבוב עד שהבצל משחים. מצננים מעט.
-
05.
לבלילה:
-
06.
טורפים את מרכיבי הבלילה במטרפה ידנית ומערבבים עם הבצלים.
-
07.
להרכבת הקיש:
-
08.
חותכים נייר אפייה בקוטר מעט גדול מזה של התבנית, מרדדים עליו את הבצק ומניחים בתבנית. הבצק צריך להגיע לגובה השוליים.
-
09.
מוזגים את הבלילה על הבצק, מניחים מעל בצלצלי שאלוט ומפזרים שקדים. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות, כ-45 דקות עד שעה.
טיימר מופעל
-
10.
הערה: כל תנור מתנהג אחרת - הקיש מוכן כשהמאפה יציב.
-
11.
טיפ: רוצים להכין מנה אישית לכל סועד? תוכלו להכין את הקיש בתבנית קאפקייקס ולקבל קישים אישיים ויפים.
הכנת? כאן מדרגים