פשטידת בורקס
פשטידה בטעם בורקס וגבינות לכל המשפחה
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל12 מנות:
- 1 חבילה (1 ק"ג) בצק עלים מרודד "מעדנות", מופשר לפי ההוראות על האריזה
- 250 גרם גבינה לבנה "תנובה"
- 100 גרם גבינה בולגרית "פיראוס"
- 250 גרם קוטג' "תנובה"
- 3 ביצים - (אחת למריחה על המאפה)
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 2 כפות שומשום - לא חובה
הוראות הכנה:
-
01.
משמנים במעט חמאה תבנית מלבנית.
-
02.
מניחים את בצק העלים בתחתית התבנית בצורה כזו שגם דפנות התבנית יכוסו בבצק. מנקבים את הבצק במזלג.
-
03.
מכינים את המלית: קופסת גבינה לבנה של תנובה, קופסת קוטג' של תנובה, 100 גרם גבינה בולגרית, 2 ביצים ופלפל שחור.
-
04.
שופכים את המלית לתוך התבנית. מסדרים מעל שכבה נוספת של בצק עלים. מהדקים בקצוות, ודוקרים במזלג שוב.
-
05.
מברישים את הבצק בביצה טרופה. מפזרים מעל שומשום- אם אוהבים.
-
06.
אופים ב-180 מעלות, כחצי שעה או עד שהבצק מזהיב. מומלץ להוסיף זיתים .
-
07.
חותכים ומגישים. (מומלץ להגיש חם)
הכנת? כאן מדרגים