מתכון פשטידת בורקס | השף הלבן

פשטידת בורקס

פשטידה בטעם בורקס וגבינות לכל המשפחה

מאת: הני כריסטינו
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
פשטידת בורקס

המרכיבים ל12 מנות:

  • 1 חבילה (1 ק"ג) בצק עלים מרודד "מעדנות", מופשר לפי ההוראות על האריזה
  • 250 גרם גבינה לבנה "תנובה"
  • 100 גרם גבינה בולגרית "פיראוס"
  • 250 גרם קוטג' "תנובה"
  • 3 ביצים - (אחת למריחה על המאפה)
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 2 כפות שומשום - לא חובה

הוראות הכנה:

  • 01.

    משמנים במעט חמאה תבנית מלבנית.

  • 02.

     מניחים את בצק העלים בתחתית התבנית בצורה כזו שגם דפנות התבנית יכוסו בבצק. מנקבים את הבצק במזלג.

  • 03.

     מכינים את המלית: קופסת גבינה לבנה של תנובה, קופסת קוטג' של תנובה, 100 גרם גבינה בולגרית, 2 ביצים ופלפל שחור.

  • 04.

     שופכים את המלית לתוך התבנית. מסדרים מעל שכבה נוספת של בצק עלים. מהדקים בקצוות, ודוקרים במזלג שוב.

  • 05.

     מברישים את הבצק בביצה טרופה. מפזרים מעל שומשום- אם אוהבים.

  • 06.

    אופים ב-180 מעלות, כחצי שעה או עד שהבצק מזהיב. מומלץ להוסיף זיתים .

  • 07.

    חותכים ומגישים. (מומלץ להגיש חם)

הכנת? כאן מדרגים
(113)