קיש ספירלה רטטוי של רחלי קרוט | השף הלבן

קיש ספירלה רטטוי של רחלי קרוט

רחלי קרוט מציגה מתכון לקיש צבעוני במיוחד של ירקות רטטוי ומילוי שמנת קרמי ומפנק. חגיגה לעיניים ולחיך!

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קיש ספירלה רטטוי של רחלי קרוט
צילום: רחלי קרוט עיצוב: רחלי קרוט

המרכיבים ל2 קישים (16 מנות):

מצרכים
  • 1 בצק פריך מלוח קפוא – מופשר על פי הוראות היצרן
  • 2 ביצים L
  • 1 קופסה (250 גרם) פטה 16% פיראוס
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% (או שמנת לבישול 15%) "השף הלבן"
  • 120 גרם פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
  • 2 כפות קמח
  • 1 סלסלה עלי תרד
  • 3/4 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית מלח
לכתר רטטוי
  • 2 בטטות בינוניות, קלופות
  • 3 עגבניות אדומות ויפות
  • 2 זוקיני ירוק או צהוב או גם וגם
  • 2 קישואים
  • 1 בצל סגול, קלוף

הוראות הכנה:

  • 01.

    פורסים את כל ירקות הרטטוי לפרוסות דקות ואת הפרוסות האלה חותכים לחצאי ירח. מניחים בצד.

  • 02.

    קוצצים דק את עלי התרד.

  • 03.

    בקערה גדולה מערבבים יחד ביצים, פטה, שמנת, מוצרלה, קמח, עלי תרד, מלח ופלפל.

  • 04.

    מניחים את הבצק הפריך בתוך תבנית קיש עגולה או מלבנית. איך הכי קל? מניחים את התבנית על הבצק וחותכים מסביב את גודל עיגול/מלבן התבנית ומניחים את הבצק שחתכתם בתוך התבנית. עכשיו נשארו השוליים – חותכים את הבצק לפס בעובי התבנית ומצמידים לדפנות. אין כמובן בעיה להדביק את הבצק אחד לשני כמו פאזל.

  • 05.

    חוזרים על הפעולה עם התבנית השנייה.

  • 06.

    מחממים תנור ל-180 מעלות חום עליון תחתון.

  • 07.

    ממלאים כל תבנית קיש במחצית מהמילוי או עד 3/4 גובה ולא יותר.

  • 08.

    מסדרים מעל את הירקות החתוכים כמה שיותר צמודים ומנסים לגוון עם הצבעים. את כל הירקות החתוכים שנשארו לכם אפשר לדחוף בין לבין אל תחששו הם גם ככה מצטמקים מעט.

  • 09.

    מתיזים מעל תרסיס שמן או מברישים בשמן זית ומפזרים קצת פלפל שחור גרוס. אפשר גם מעט מלח גס.

  • 10.

    אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 45-55 דקות או עד הזהבה יפה. זמן האפייה תלוי מאוד בגודל התבנית שלכם וגם בעובי הירקות שפרסתם. אז תתחילו לבדוק כבר אחרי 40 דקות אם זה כבר זהוב.

    טיימר מופעל
    00:55:00
הכנת? כאן מדרגים
(14)