מתכון פאי בטטה | השף הלבן

פאי בטטה

פאי בטטה

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
פאי בטטה

המרכיבים ל 6 מנות/ תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ:

חומרים למילוי
  • 2 גביעי שמנת חמוצה תנובה "בטעם של פעם"
  • 120 גרם פתיתי עמק למאפים מסדרת השף הלבן
  • ½ ק"ג בטטות, שטופות, קלופות וחתוכות למטבעות
  • 2 ביצים
  • קורט סוכר
  • קורט מלח
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות שמן זית
חומרים לבצק
  • 2 כוסות קמח לבן מנופה
  • 1 גביע שמנת חמוצה תנובה "בטעם של פעם"
  • 120 גרם חמאת תנובה בטמפרטורת החדר
  • מעט מים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את הבצק מערבבים את כל החומרים ולשים עד לקבלת בצק אחיד, מניחים בצד. (לא במקרר).

  • 02.

    מכינים מרינדה משמן הזית, המלח, פלפל שחור גרוס והסוכר ומורחים על הבטטות. מחממים תנור ואופים עד לריכוך.

  • 03.

    מרדדים את הבצק, מכניסים לתבנית חסינת אש בקוטר 24 ס"מ ומחוררים את הבצק בעזרת מזלג. אופים למשך 15 דקות בחום גבוה ומצננים.

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 04.

    מניחים את הבטטות בתוך הבצק האפוי ומסדרים שכבות.

  • 05.

    מערבבים את יתר החומרים בקערה, מרימים את פרוסות הבטטה באמצעות מזלג ויוצקים מתחת חצי מהתערובת. את החצי השני יוצקים מעל הבטטות.

  • 06.

    אופים במשך 35 דקות בחום של 170 מעלות, מצננים ומגישים.

    טיימר מופעל
    00:35:00
  • 07.

    אפשר להגיש את הפאי בליווית רוטב יוגורט עדין.

הכנת? כאן מדרגים
(298)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.