תפוחי אדמה בתנור עם גבינה בולגרית
משדרגים את את תפוחי האדמה בתוספת גבינה טעימה, רכה ומלוחה ההופכת את המנה לחגיגה. מתכון של אפרת ליכטנשטט שחייבים לנסות!
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות

צילום: אפרת ליכטנשטט
עיצוב: אפרת ליכטנשטט
המרכיבים ל 3-4:
- 3-4 תפוחי אדמה טריים עם קליפה בהירה, חתוכים לקוביות
- 4 כפות שמן זית
- מלח ופלפל לפי הטעם
- 1 שן שום כתושה
- מחטים מחצי ענף רוזמרין, קצוצים
- 100 גרם גבינה בולגרית מעודנת 5% "פיראוס", חתוכה לקוביות
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-200 מעלות ומכינים תבנית בינונית בגודל 25/25 ס״מ.
-
02.
שמים את קוביות תפוחי האדמה בקערה ומערבבים עם שמן זית, מלח, פלפל, שום ורוזמרין.
-
03.
מעבירים את תפוחי האדמה לתבנית, מכסים בנייר כסף ואופים כשעה.
-
04.
כעבור שעה מסירים את הנייר כסף ואופים חצי שעה נוספת. 10 דקות לפני סוף האפייה מוסיפים את קוביות הגבינה.
טיימר מופעל
-
05.
טועמים ובודקים שתפוחי האדמה רכים ואם יש צורך אופים זמן נוסף.
הכנת? כאן מדרגים