כופתאות תפוחי אדמה ומוצרלה
רוצים לדעת איך להכין את המתכון לכופתאות תפוחי אדמה ומוצרלה של רינת יסמן מהתכנית "המסעדה הבאה" ברשת 13? סידרנו לכם את המתכון!
המרכיבים ל4 מנות:
- 3 יחידות גודל בינוני תפוח אדמה
- כוס פתיתי מוצרלה "השף הלבן"
- כפית ג'ינג'ר כתוש
- כפית שום כתוש
- צרור כוסברה
- צרור נענע
- 1 בצל סגול קצוץ
- כף בצל ירוק קצוץ
- 2 כפות קמח לבן או קמח חומוס
- 2 כפות יוגורט "תנובה"
- כפית אבקת כמון
- חצי כפית אבקת כוסברה
- חצי כפית פפריקה מתוקה
- רבע כפית כורכום
- חצי כפית פתיתי פלפל צ'ילי אדום יבש
- כפית וחצי מלח
- חצי כפית אבקת פלפל שחור
- רבע כפית סוכר
- ליטר שמן קנולה לטיגון
- 2 כפות קורנפלור
הוראות הכנה:
-
01.
מרתיחים את תפוחי האדמה מראש, מקלפים ומקררים.
-
02.
בקערה מועכים ידנית את תפוחי האדמה ומוסיפים כוסברה קצוצה, ג'ינג'ר, שום, פלפל צ'ילי יבש, בצל ירוק קצוץ, בצל סגול קצוץ, קמח, פתיתי מוצרלה, כורכום, פפריקה מתוקה, כמון, אבקת זרעי כוסברה, מלח וקורנפלור.
-
03.
מערבבים היטב את התערובת ומכדררים לכדורי ביס קטנים
-
04.
מצפים כל כדור באבקת קורנפלור, שכבה דקה מאוד (יש לכדרר ולנער את כל האבקה המיותרת).
-
05.
מטגנים בשמן עמוק עד להשחמה של הכדורים ומוציאים לצלחת עם נייר סופג.
-
06.
להכנת הצ'אטני: בקערה נפרדת מערבבים יוגורט, כוסברה קצוצה, נענע קצוצה, כמון, מלח, פלפל צ'ילי גרוס וסוכר.
-
07.
מורחים על צלחת מריחה נדיבה של צ'טני ירוק. מסדרים על הרוטב 4 כופתאות. מפזרים מעל כל כדור פתיתי מוצרלה ומעט נענע.
-
08.
בתאבון!