מקלובה גבינות ותפו״א | השף הלבן

מקלובה גבינות ותפו״א

מנה כשרה לפסח ומושלמת לכל המשפחה – מקלובה עם מלית של גבינה לבנה שעושה את ההבדל.

מאת: עומר ישכיל
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מקלובה גבינות ומצות - השף הלבן

המרכיבים למנה אחת:

למלית:
  • 4 תפו"א בינוני
  • 1 גבינה לבנה 5% 250 גרם של תנובה
  • 1 בצל לבן בינוני
  • בצל ירוק
לטבילה וההרכבה:
  • כוס חלב תנובה
  • 6 מצות
למריחה:
  • 30 גרם חמאה תנובה
גודל תבנית: סיר ג'חנון

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים סיר עם מים חמים ומבשלים את תפוחי האדמה כחצי שעה עד לריכוך.

  • 02.

    קוצצים בצל לבן, ושמים במחבת עם חצי כוס שמן עד להבה בינונית, כ-20 דק או עד שהבצל מקבל צבע זהוב ומטוגן.

  • 03.

    מקלפים את תפוחי האדמה ומגרדים עם פומפיה, מוסיפים את הגבינה הלבנה, בצל מטוגן, בצל ירוק קצוץ וכפית מלח.

  • 04.

    מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

  • 05.

    מחממים כוס חלב במיקרוגל, שופכים לכלי שטוח וטובלים את המצות בחלב החם למשך דקה.

  • 06.

    מעבירים את המצות למגבת או נייר סופג ומניחים בצד למשך רבע שעה לפחות.

  • 07.

    מורחים את סיר הג'חנון בחמאה מומסת מכל צידיו, שמים בתחתית מצה רטובה, מורחים שכבת מלית ומכסים במצה רטובה נוספת.

  • 08.

    ממשיכים בפעולה עד ל-4 שכבות ומורחים את המצה העליונה בחמאה מומסת.

  • 09.

    מכניסים את המקלובה גבינות לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך 45 דקות

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 10.

    הופכים בזהירות את הסיר על צלחת שטוחה ומגישים חם, בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(0)