גאלט תפוחי אדמה מדורה ופתיתי טריו
המתכון של רחלי קרוט מתוך חוברת שבועות למאפה עם לוק כפרי במילוי תפוחי אדמה ופתיתי טריו שיהפוך למנה המועדפת עליכם בחג הקרוב
המרכיבים ל2 מאפים:
- 1 חבילה (900 גרם) בצק פריך מלוח מעדנות מופשר
- 4-3 תפוחי אדמה בינוניים קלופים
- 4 כפות שמן זית
- מלח
- 1 גביע (225 גרם) גבינת נפוליאון בטעם טבעי 16% או 24%
- 1 שקית (300 גרם) פתיתי טריו השף הלבן
- 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 צרור עירית קצוצה דק
- 1 כף שמן זית
- 1 ביצה טרופה
- 2 כפות שומשום
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים 2 תבניות תנור בנייר אפייה.
-
02.
פורסים את תפוחי האדמה לפרוסות דקות בעובי כ-2 מ"מ ושמים בקערה. מוסיפים את שמן הזית והמלח ומערבבים. מסדרים את הפרוסות בתבניות.
-
03.
אופים כ-20 דקות, עד שתפוחי האדמה מזהיבים (אבל לא משחימים). מוציאים ולא מכבים את התנור. מעבירים את תפוחי האדמה לקערה ומפנים את התבניות עם נייר האפייה עליהן.
טיימר מופעל
-
04.
המלית: שמים בקערה את כל מרכיביה ומערבבים.
-
05.
מקמחים קלות את משטח העבודה ופורשים עליו את הבצק. חוצים את הבצק לשני חלקים שווים. מעבירים את הבצק לתבנית. מורחים על הבצק מחצית ממלית הגבינה ומשאירים שוליים של כ-5 ס"מ. מסדרים על המלית מחצית מפרוסות תפוחי האדמה בצורה חופפת, אלה על אלה.
-
06.
מברישים את תפוחי האדמה במעט שמן זית. מקפלים את שולי הבצק מעל לתפוחי האדמה, כך שיכסה את חלקם, וחלקם יציצו החוצה. מברישים את הבצק בביצה הטרופה ומפזרים כף אחת של שומשום. מכינים כך גם את המאפה השני.
-
07.
אופים כ-30 דקות, עד שהמאפים מזהיבים. מוציאים ומגישים.
טיימר מופעל