גראטן תפוחי אדמה ובטטה ברוטב שמנת-ערמונים | השף הלבן

מתכון לגראטן תפוחי אדמה ובטטה ברוטב שמנת-ערמונים

שידרגנו את גראטן תפוח האדמה המסורתי והוספנו לו בטטות, ערמונים וגבינות טובות! התוצאה? לא פחות מחלומית

גראטן תפוחי אדמה ובטטה ברוטב שמנת מאת: יונית צוקרמן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
גראטן תפוחי אדמה ובטטה ברוטב שמנת
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל4-6:

  • 2 שקיות (200 גרם) ערמונים מוכנים לאכילה
  • 50 גרם חמאת תנובה
  • 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן
  • 1 מיכל (200 מ"ל) רוטב בשמל קלאסי השף הלבן
  • 1/2 כפית אגוז מוסקט
  • אפשרות: 1 כף אבקת מרק פטריות
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 5-4 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
  • 2 בטטות בינוניות, חתוכות לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ
  • 1/2 שקית (200 גרם) פתיתי עמק 28%
  • 1/2 שקית (100 גרם) פתיתי מוצרלה "השף הלבן" שף לבן
  • 1/2 כוס (50 גרם) גבע פרמזן קולקשן, מגוררת
גודל תבנית: תבנית 20*30 או תבנית תנור

הוראות הכנה:

  • 01.

        מחממים את התנור ל-180 מעלות.

  • 02.

        קוצצים את הערמונים דק (אפשר להשתמש במכתש ועלי).

  • 03.

        שמים בסיר בינוני את החמאה, השמנת המתוקה ורוטב הבשמל ומביאים לרתיחה. מוסיפים את אגוז המוסקט, אבקת המרק (אם רוצים), מחצית מכמות הערמונים, מלח ופלפל ומערבבים.

  • 04.

        מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה והבטטות ומבשלים על אש בינונית 5 דקות. מעבירים לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה. מפזרים מעל את פתיתי העמק והמוצרלה ואופים כשעה ורבע, עד שהגראטן מזהיב והירקות רכים לגמרי.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 05.

        מפזרים על הגראטן, בעודו חם, את גבינת הגבע והערמונים שנותרו. מגישים מיד.

הכנת? כאן מדרגים
(1)