קורנפלקס ביתי
ידעתם שאפשר להכין קורנפלקס לגמרי בעצמכם? קבלו מתכון מעולה לקורנפלקס ביתי, שהוא גם ללא גלוטן וטבעוני שיהפוך אצלכם לקבוע

המרכיבים ל 5-6 מנות:
- 1 ו-1/2 כוסות (210 גרם) קמח תירס
- 4 כפות (40 גרם) סוכר
- 3 כפות (30 גרם) קקאו
- 1 כף (10 גרם) אבקה להכנת שוקו
- 1 ו-1/2 כוסות (360 מ"ל) מים
- 1/2 כוס (70 גרם) קמח תירס
- 1 כפית קקאו
- מעט מים (לפי הצורך)
- חלב תנובה או משקה צמחי של תנובה ALTERNATIVE
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-175 מעלות ומרפדים שתי תבניות אפייה בנייר אפייה.
-
02.
מערבבים את כל חומרי הבצק עד שהוא דומה לבלילה פנקייק. מורחים את הבצק בשכבה דקה ואחידה על נייר האפייה בשתי התבניות.
-
03.
לציפוי: בקערה קטנה מערבבים קמח תירס עם קקאו ומוסיפים 2-3 כפות מים ומערבבים עד לקבלת מרקם גרגירי (כמו של קוסקוס), ממוללים בידיים וזורים מעל הבלילה שכבר נמצאת בתבנית באופן אחיד.
-
04.
אופים כ-20 דקות עד שהבצק מתחיל להתייבש.
טיימר מופעל
-
05.
מורידים את התנור ל-150 מעלות וממשיכים לאפות כ-20-30 דקות נוספות או עד שהבצק התייבש לגמרי.
טיימר מופעל
-
06.
מצננים ושוברים לחתיכות קטנות ושומרים בכלי אטום. מגישים עם חלב.