קינוח כוסות טבעוני קפה בריסטה ושוקולד קינוח כוסות טבעוני של קפה בריסטה ושוקולד - יעקבי | השף הלבן

קינוח כוסות טבעוני קפה בריסטה ושוקולד

אין חג שבועות בלי קינוח כוסות חגיגי וטעים! סידרנו לכם אופציה טבעונית ומעולה של שקמה יעקבי מתוך חוברת שבועות שלא תשאיר אף אחד אדיש

מאת: שקמה יעקבי
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מתכון קינוח כוסות טבעוני קפה בריסטה ושוקולד
צילום: דן פרץ עיצוב: נורית קריב

המרכיבים ל12-8 מנות:

לשכבת השוקולד:
  • 4 גביעים (400 מ"ל) מעדן סויה בטעם שוקולד תנובה Alternative
לשכבת הפודינג:
  • 2 כוסות (480 מ"ל) משקה בריסטה שיבולת שועל תנובה Alternative
  • 3 כפות סוכר חום
  • 3 כפות קורנפלור
  • 1/3 כוס (80 מ"ל) מים
  • 1 כף אבקת קפה נמס (לא גרגירים)
  • 25 גרם שוקולד מריר קצוץ
לשכבת הקצפת:
  • 1 מיכל (250 מ"ל) קצפת צמחית השף הלבן
  • 2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
לקישוט:
  • 50 גרם שוקולד מריר קצוץ או מגורר
גודל תבנית: כוסות אישיות

הוראות הכנה:

  • 01.

    הפודינג: יוצקים לסיר בינוני את משקה שיבולת השועל, מוסיפים את הסוכר ומביאים לרתיחה.

  • 02.

    מעבירים ללהבה נמוכה. שמים בקערה את הקורנפלור, יוצקים את המים ומערבבים לנוזל אחיד. יוצקים את הנוזל לסיר באיטיות רבה, תוך כדי טריפה מהירה. ממשיכים לטרוף, עד שהנוזל מסמיך לקרם.

  • 03.

    מוסיפים את אבקת הקפה והשוקולד ומערבבים לפודינג אחיד. מסירים מהכיריים.

  • 04.

    מעבירים את הפודינג לקערה, מכסים בניילון נצמד, ומצמידים את הניילון לפני הפודינג (כדי שלא ייווצר קרום). מעבירים למקרר לשעה לפחות.

  • 05.

    הקצפת: יוצקים לקערת המערבל את הקצפת הצמחית, מוסיפים את אבקת הפודינג ומקציפים 3-2 דקות, במהירות גבוהה, עד שמתקבלת קצפת בהירה ויציבה.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 06.

    ההרכבה: מניחים 3-2 כפות ממעדני השוקולד (כמחצית מהכמות) בתחתית כל אחת מכוסות ההגשה. מניחים מעל שכבת השוקולד 3-2 כפות גדושות מפודינג הקפה. מניחים מעל שכבת הפודינג את יתרת מעדן השוקולד ומכסים בשכבה של הקצפת.

  • 07.

    מקשטים בשוקולד המריר ומגישים.

  • 08.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(1)