קינוח כוסות טבעוני קפה בריסטה ושוקולד
אין חג שבועות בלי קינוח כוסות חגיגי וטעים! סידרנו לכם אופציה טבעונית ומעולה של שקמה יעקבי מתוך חוברת שבועות שלא תשאיר אף אחד אדיש
המרכיבים ל12-8 מנות:
- 4 גביעים (400 מ"ל) מעדן סויה בטעם שוקולד תנובה Alternative
- 2 כוסות (480 מ"ל) משקה בריסטה שיבולת שועל תנובה Alternative
- 3 כפות סוכר חום
- 3 כפות קורנפלור
- 1/3 כוס (80 מ"ל) מים
- 1 כף אבקת קפה נמס (לא גרגירים)
- 25 גרם שוקולד מריר קצוץ
- 1 מיכל (250 מ"ל) קצפת צמחית השף הלבן
- 2 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
- 50 גרם שוקולד מריר קצוץ או מגורר
הוראות הכנה:
-
01.
הפודינג: יוצקים לסיר בינוני את משקה שיבולת השועל, מוסיפים את הסוכר ומביאים לרתיחה.
-
02.
מעבירים ללהבה נמוכה. שמים בקערה את הקורנפלור, יוצקים את המים ומערבבים לנוזל אחיד. יוצקים את הנוזל לסיר באיטיות רבה, תוך כדי טריפה מהירה. ממשיכים לטרוף, עד שהנוזל מסמיך לקרם.
-
03.
מוסיפים את אבקת הקפה והשוקולד ומערבבים לפודינג אחיד. מסירים מהכיריים.
-
04.
מעבירים את הפודינג לקערה, מכסים בניילון נצמד, ומצמידים את הניילון לפני הפודינג (כדי שלא ייווצר קרום). מעבירים למקרר לשעה לפחות.
-
05.
הקצפת: יוצקים לקערת המערבל את הקצפת הצמחית, מוסיפים את אבקת הפודינג ומקציפים 3-2 דקות, במהירות גבוהה, עד שמתקבלת קצפת בהירה ויציבה.
טיימר מופעל
-
06.
ההרכבה: מניחים 3-2 כפות ממעדני השוקולד (כמחצית מהכמות) בתחתית כל אחת מכוסות ההגשה. מניחים מעל שכבת השוקולד 3-2 כפות גדושות מפודינג הקפה. מניחים מעל שכבת הפודינג את יתרת מעדן השוקולד ומכסים בשכבה של הקצפת.
-
07.
מקשטים בשוקולד המריר ומגישים.
-
08.
בתאבון!