טירמיסו עם קרם פרש ולימון - מאת השפית נטלי לוין | השף הלבן

טירמיסו קרם פרש ולימון

רוצים לשדרג את הטירמיסו המסורתי של שבועות? נטלי לוין עם מתכון משודרג מחוברת שבועות לטירמיסו עם קרם פרש וקרם לימון שמכינים בקלות

מאת: נטלי לוין
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
צילום: דן פרץ (סטילס) עיצוב: נורית קריב (סטילס)

המרכיבים ל 4-6 מנות אישיות:

למלית הקרם:
  • 2 גביעים (500 גרם) קרם פרש של השף הלבן בטמפרטורת החדר
  • 1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר
  • 2 כפות (20 גרם) אבקת אינסטנט פודינג וניל
  • 1/2 1 מכלים (375 מ"ל) שמנת להקצפה 38% השף הלבן קרה מאוד
למלית קרם הלימון:
  • 3 ביצים בגודל L
  • 2/3 כוס (160 מ"ל) מיץ לימון טרי
  • קליפה מגוררת מ-2 לימונים גדולים
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 150 גרם חמאת תנובה בטמפרטורת החדר
לשכבות הבישקוטים:
  • 2 כפות (30 מ"ל) מיץ לימון
  • קליפה מגוררת מ-1/2 לימון
  • 1/4 כוס (50 גרם) סוכר
  • 1/2 כוס (125 מ"ל) מים
  • 2 כפות ליקר אמרטו או ברנדי
  • 1 חבילת בישקוטים
לקישוט:
  • קליפת לימון מגוררת
גודל תבנית: כוסות אישיות

הוראות הכנה:

  • 01.

    למלית הקרם: שמים בקערת המערבל קרם פרש, אבקת סוכר ואבקת פודינג ומקציפים במהירות נמוכה לקרם אחיד. מעלים את מהירות המערבל לגבוהה ומזלפים פנימה את השמנת בזרם דק. ממשיכים להקציף, עד שמתקבל קרם אחיד ויציב מאוד.

  • 02.

    למלית קרם הלימון: שמים בסיר בינוני את הביצים, מיץ הלימון, קליפת הלימון והסוכר ומבשלים על להבה בינונית תוך טריפה נמרצת, עד שהקרם מסמיך. מסננים את הקרם ומניחים לצינון כ-10 דקות. מוסיפים את החמאה וטוחנים באמצעות בלנדר מוט לקרם אחיד ודליל (הוא יתייצב בקירור).

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 03.

    לסירופ: שמים בכלי מתאים את מיץ הלימון, קליפת הלימון והסוכר ומחממים במיקרוגל או על הכיריים, עד שהסוכר נמס. מוסיפים את המים והליקר (או הברנדי) ומערבבים לנוזל אחיד. מניחים לצינון.

  • 04.

    להרכבה: טובלים את הבישקוטים בנוזל ומסדרים בתחתית הכוסות ליצירת בסיס. מניחים מעל ממלית קרם הלימון, עד מחצית מגובה הכלי. מסדרים מעל שכבה נוספת של בישקוטים ומניחים מעל את מלית הקרם, כמעט עד גובה שפת הכלי.

  • 05.

    מקשטים בקליפת לימון מגוררת. שומרים במקרר עד להגשה.

  • 06.

    בתאבון!

הידעת?

טיפ: את הקינוח הזה מומלץ להכין יום לפני ההגשה, כדי שיתמצק ויקבל טעמים במקרר. את הלימון אפשר להחליף בתפוז, אפילו באשכולית. אפשר גם להכין את הקינוח בתבנית אחת בגודל 20X20 ס"מ.

הכנת? כאן מדרגים
(72)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.